Напишете дума/думи за търсене

Скритият талант на Ева Лонгория

Познаваме я преди всичко като „отчаяна съпруга“, като светска дама, като модел. Трудно е да си я представим с престилка и с ръце, които лепнат от тесто. Но се оказва, че Ева Лонгория в реалността е точно такава. “Аз съм много различна от Габи, героинята ми в „Отчаяни съпруги“ – споделя актрисата. - Тя е малко шантава, тя е парти момиче, обича да излиза. Аз съм нейната противоположност – аз обичам да си стоя вкъщи и да готвя за приятелите си и семейството си.“

Днес това миньонче става на 42 години. Какво не знаем за нейните страсти извън актьорството.

Ева успява да превърне любовта си към кулинарията в бизнес – в Лос Анджелис тя има собствен ресторант, който се казва Beso, и има издадена кулинарна книга, която се радва на голям успех.

„Израснах с мексиканската кухня и затова имам много мексикански рецепти в книгата си – разказва актрисата. - Освен това съм пътувала по целия свят и това също се отрази на рецептите, които написах.“

Ева обича да казва, че ако можеш да четеш, значи можеш и да готвиш. „Ако следваш рецептата, ще можеш да сготвиш прекрасни ястия, точно като мен“, убедена е звездата.

Корицата на кулинарната книга на актрисата
Корицата на кулинарната книга на актрисата
Нека сме честни – готварските книги са за аматьорите. Добрите готвачи се справят сами и знаят какво да правят, без да го четат някъде. Ти от кои си, Ева?
Готвенето ми е много личен процес. Не ми е лесно да го споделям с някого. Кулинарията ми помага да създавам по-дълбока връзка с другите. Затова ми беше трудно да напиша книга. Аз готвя така: „Малко от това и малко от онова.“ Не меря нищо. Готвя само с любов.

И това вероятно е още един начин да изразиш творческата си натура?
Точно така. Мисля, че готвенето е креативен процес, защото започваш с няколко отделни продукта и накрая имаш едно прекрасно ястие. Мисля, че то може да се смята дори за произведение на изкуството.

Често казваш, че обичаш да готвиш за колкото се може повече хора.
За някои хора да приготвиш храната за цяло парти може да бъде голям стрес, но за мен е терапевтично. Намирам го за релаксиращо. Обичам да готвя за приятелите си. Ежеседмично, а понякога ежедневно готвя за тях. Обикновено някой ми се обажда и ме пита: „Какво има за вечеря?“ Тогава отивам до супермаркета и измислям нещо за вечеря.

От къде пазаруваш най-често – от супермаркета или от фермерски пазари?
Навсякъде, където мога да намеря качествени продукти. Израснала съм в ранчо и мога да разпозная добрите плодове и зеленчуци, само като ги видя.

Да си представим, че трябва да готвиш за приятелите си, но закъсняваш. Би ли се обадила в ресторанта, чийто собственик си, за да поръчаш храна, или ще приготвиш нещо набързо?
Готвя много бързо. Така че няма да се обаждам на никого, ами ще си свърша работата сама.

Кое ястие е твоята запазена марка?
Тортила супа. Открих рецептата в едно списание, когато бях тийнейджърка и никога не я забравих. Не мога да живея без мексиканска храна.

Без какво не оставаш в кухнята?
Без кимион – използвам го във всичко – месо, маринати, ориз, пиле. Също и без масло, но задължително европейско, то съдържа повече мазнини. Не оставам и без маслини – черни, испански и без японска галета, която ползвам за риба, пиле и дори за топчета от козе сирене.

Знае се, че водиш като цяло много здравословен начин на живот. Кои са греховните неща, които не можеш да изхвърлиш от менюто си все пак?
Сол, чипс с оцет, пържено пиле и шоколадово-ментов сладолед.

А храна, която не обичаш?
Малини.

Кой е любимият ти продукт, който се ползва от твърде малко хора?
Гръцкото кисело мляко.

Коя е храната, която те връща в детството?
Гуакамолето. Докато растях, около нас имаше дървета с авокадо и винаги имахме прясно гуакамоле от органик продукти. Имахме и лимонови дръвчета. Лимоните са тайната съставка за най-доброто гуакамоле. Хората обикновено ползват лайм, а той променя вкуса драстично.

Кое е ястието, което никога няма да забравиш и къде го опита?
В Тоскана. С бившия ми съпруг попаднахме случайно в един ресторант, докато се криехме от дъжда и се озовахме пред най-вкусното ястие, което съм опитвала някога. По това време бях веган и си поръчах този бял боб... Беше невероятен!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X