Напишете дума/думи за търсене

Млечна тиква

Необходими продукти:
500 г тиква
12 с.л. захар
5 яйца
2 ч.ч. мляко
2 ванилии

Начин на приготвяне:
1. Обелете кората на тиквата и я почистете от семките. Нарежете я на парчета и я сложете в огнеупорен съд да се запече в предварително затоплена на 200°С фурна за около 20 мин.
2. Разбийте яйцата, добавете ванилията, а след това захарта и млякото. Разбъркайте добре и залейте със сместа запечената тиква.
3. Върнете десерта във фурната и продължете печенето още около 15-20 мин или докато яйчената смес се стегне.

Ако предпочитате по-сладкия и карамелен вкус, поръсете тиквата с няколко допълнителни лъжици захар преди да я сложите да се пече.

Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги под ръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X