Напишете дума/думи за търсене

Шоколадови бонбони със сини сливи

Необходими продукти:

100 г бял шоколад

100 г черен шоколад

200 г сушени сливи

50 мл обезмаслено мляко

20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Сложете лист хартия за печене в плитка тава. Накиснете предварително сушените сливи до омекване. Подсушете върху лист кухненска хартия. Разделете ги на половинки и отстранете костилките. Част от сливите пасирайте с малко от млякото до получаване на фино пюре.

2. Разтопете на водна баня белия шоколад и добавете сливовото пюре. Разбъркайте внимателно до получаване на хомогенна смес. Оставете да се охлади и леко да стегне. Потопете сливите в шоколада и сложете в тавата. Работете възможно най-бързо, за да избегнете разтичането на шоколада. Сложете тавата във фризера за 10-15 минути.

3. Разтопете през това време на водна баня черния шоколад, добавете остатъка от млякото и маслото и разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да се охлади за малко. Преди да започне да се стяга, извадете бонбоните от фризера и ги потопете един по един в кафявата шоколадова смес. Сложете обратно във фризера за малко.

4. Съхранявайте в хладилник до сервирането.

Сините сливи, сурови или сушени, са богат източник на витамини, антиоксиданти и желязо. Полезни са за стомаха, черния дроб, бъбреците и сърцето. Имат изразено антибактериално действие. За добро здраве на устната кухина може спокойно да сдъвчете няколко сушени сливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X