Напишете дума/думи за търсене

Цитрусови боровинки

Необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. замразени или сушени боровинки (предварително накиснати)
1 ч.ч. захар
кората на 1 лимон или портокал
1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Сложете боровинките в малка тенджера на котлона. Добавете захарта и настърганата кора. Разбъркайте добре.
2. Добавете водата и оставете да къкри 20 мин, или до сгъстяване. Разбърквайте периодично.
3. Налейте в буркан, затворете с капачка и съхранявайте в хладилник.
4. Сервирайте в купичка с декорация от настъргана лимонова кора.

Малък съвет: Може да използвате приготвените боровинки за гарниране на сладкиши, палачинки или десерти с кисело мляко или сметана.

Червените боровинки са сред лидерите по съдържание на витамин С. Подобряват кръвообращението и подпомагат смилането на храни с високо съдържание на мазнини. Подпомагат имунната система, полезни са в борбата със зъбната плака.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X