Напишете дума/думи за търсене

Лицева гимнастика за стегната кожа

С появата на бръчките и отпуснатата кожата започваме да се взираме в огледалото по-често и отблизо. Кога се е оформила вертикалната бразда между веждите, тези бузи защо не са мястото си. Май е време в шкафа с козметиката да влезе тежката артилерия от мазила.

Докато кожата е свежа, жизнена и млада, малко дами й обръщат нужното внимание. Щом годините започнат да рисуват по фасадата обаче, нещата драстично се променят. В повечето случаи късно.
Лицето не е само кожа. Под нея се крият десетки мускули, които са отговорни за изразяването на емоции, но и които имат грижа да я поддържат във форма. С годините мускулите губят еластичност и имат нужда от тренировка. Усмивката или смръщването на веждите не са достатъчни. Нужна е лицева гимнастика, колкото по-рано, толкова по-добре.

Цялостно тонизиране на лицето

Затворете очи, вдишайте бавно и сбръчкайте лицето, колкото можете. Докато издишвате, изплезете езика си максимално, отворете широко очи и повдигнете веждите си. Повторете няколко пъти.

За изглаждане на челото

Поставете дланите си от двете страни на лицето, така че палците ви да докосват косата зад ушите, а останалите пръсти да са на слепоочията. Бавно опънете кожата на челото настрани и движете бързо веждите си нагоре надолу. Може да изпълните упражнението и по друг начин. Задръжте кожата опъната, повдигнете вежди и задръжте 5 секунди. Не е нужно да правите упражнението твърде продължително и 5 повторения са достатъчни.

Ако имате навика често да смръщвате вежди, рано или късно тази гримаса ще ви сдобие с вертикална бръчка. За да го избегнете, може да тренирате мускулите в тази зона на челото. Поставете показалците по средата на веждите. Смръщете се и опънете кожата на челото настрани. Задръжте за няколко секунди и повторете.

Срещу отпуснати бузи

Сложете показалците в средата на бузите на лицето. Масажирайте кръгообразно, от вътре навън, като в същото време събирате и изтегляте устните си напред, а след това се усмихвате широко.

За тонус под брадичката

Наклонете главата назад и погледнете нагоре със затворени устни. Стегнете ги така, както бихте направили, ако трябва да кажете буквата „О”. Бавно преминете към „Е”. Повторете 10 пъти. Задръжте главата и погледа по същия начин. Поставете долната устна върху горната, задръжте и пребройте до 5. Отпуснете и повторете още няколко пъти.

Ако лицевата гимнастика е нова дисциплина за вас, не се натоварвайте прекалено от първата тренировка. Резултатите идват с времето. Опитайте да правите упражненията по една минута дневно в продължение на месец. Кожата на лицето ви ще бъде благодарна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X