Напишете дума/думи за търсене

Режисьорът на "Рамбо" стана българин

Министър Захариева връчи днес удостоверение за българско гражданство на световноизвестния режисьор Тед Кочев

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева връчи днес удостоверение за наличие на българско гражданство на холивудската легенда Тед Кочев, съобщиха от министерството на правосъдието.

„За мен е голяма чест да Ви връча този документ и да Ви приветствам официално като български гражданин“, заяви министър Захариева. „Аз съм много горд и щастлив. Благодаря Ви от все сърце за съдействието“, каза от своя страна Тед Кочев.

До получаването на удостоверението се стигна, след като Тед Кочев представи в Министерството на правосъдието необходимите документи, които доказват българското поданство на родителите му, напуснали България през 20-те години на миналия век.

Експертите от дирекция „Българско гражданство“ извършиха задълбочена проверка както на представените от Кочев документи, така и в регистрите на Министерството на правосъдието по чл. 38 от Закона за българското гражданство. Проучването установи, че режисьорът е български гражданин по рождение и това обстоятелство се документира с удостоверение по чл. 39, ал. 1 от Закона за българското гражданство.

Със съдействието на министър Екатерина Захариева, чрез връченото му удостоверение, Кочев ще може да получи още в първия работен ден от Община Пловдив акт за раждане, лична карта и паспорт на български гражданин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X