Напишете дума/думи за търсене

Хитрите помощници в кухнята, които правят живота ни по-лесен

Центрофуга за салата

Това е незаменим кухненски уред, ако обичате зелена салата. Центрофугата позволява бързо и прецизно да се подсушат листата на салатата, без да се повредят. Добрата листна салата изисква качествено отделяне на влагата от листата след измиване, а този процес обикновено е дълъг и трудоемък – трябва да се сложат на салфетка или кърпа и да се чака, докато водата се изпари, или пък енергично да се изтръска всяко листо във въздуха. С центрофугата за салата получавате сухи листа за 30 секунди. За тези, които не са наясно, отбелязваме, че мокрите листа зелена салата, айсберг, рукола и др. бързо слягат и не поемат добре дресинга.

Дозатор за растително масло

Уредът е подходящ за тези, които използват минимално количество растителна мазнина или често приготвят дресинг за салати на маслена основа. С дозатора няма как да сложите повече мазнина, тъй като имате възможност точно да отмерите необходимото количество. Това е важно за дресингите, тъй като правилната дозировка е условие за отличен вкус.

Лъжица за спагети

Когато приготвяте дълги макаронени изделия, е важно след сваряване да си сложите бързо в чиния, докато са горещи – но не е особено лесно да го направите с обикновена лъжица. Лъжицата за спагети е идеално решение за тази дейност, което ще улесни както приготвянето,така и сервирането им.

Окрехкотител за месо (тендърайзер)

Този уред е по-ефективен от обичайния чук за месо. Благодарение на острите шипове влакната на месото не се травмират, парчетата не губят добрия си външен вид и се поддават равномерно на термична обработка, тъй като топлината преминава през микроскопичните дупки. По този начин се съкращава и времето за готвене. Ако преди да използвате окрехкотителя добавите подправки към месото, те ще проникнат в дълбочина, а няма да останат на повърхността. Уредът има още две преимущества – не вдига шум и е по-безопасен за употреба от чука за месо.

Хаванче

Снабдете се с този помощник, ако често претривате чесън с билки и сол, счуквате семена като мак и ким, приготвяте деликатни сосове от босилек или спанак. Най-добре използвайте хаванче от естествен камък – колкото по-тежко е, толкова по-лесно ще получите желания резултат.

Ренде за чесън, кора от лимон, джинджифил, индийско орехче

Практиката показва, че ситно настърганият чесън разкрива аромата си по-добре от нарязания или минатия през преса. Това се забелязва особено в къри, салати и топли ястия, в които чесънът се добавя в последния момент преди сервиране. Малкото ренде е подходящо и за джинджифил, лимонова кора, индийско орехче.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X