Напишете дума/думи за търсене

Човекът-амфибия Яне Петков се лекува с техниките на Дънов

Човекът-амфибия Яне Петков твърди, че тайната на постиженията му са в приложение на принципите и техниките, които е усвоил от учението на Петър Дънов.

Кой е най-трудният момент в живота ви?

Преди години паднах от 12 м, докато строях къщата си. Нямаше здрава кост по мен, а от устата ми излизаше кръв. Лекарите не ми даваха надежда, че ще оживея. Тогава реших да оздравея без лекарства като използвам принципите на Петър Дънов за дълбоко дишане и съсредоточаване на мисълта в оздравяването. Трябва да вярваш истински, че ще се възстановиш. Енергията на мисълта се материализира.
Чистият въздух е наситен с енергия прана и когато дишаме дълбоко и задържим въздуха в белите дробове, те абсорбират тази енергия и тя се трансформира в жизнена. Хората, които дишат дълбоко сутрин, обед и вечер, ядат по-малко храна и са по-издръжливи. Така пречистват кръвта си, усилват паметта си и изхвърлят болестите.

Човекът-амфибия Яне Петков
Човекът-амфибия Яне Петков

След като се направят упражнения за изчистване на застоелия въздух от белите дробове, се започват истинските лечебни. При тях при поемането на въздух мислено си казваш: „Благодаря ти, Господи, за твоята божествена енергия, която блесна в мен“. След това го задържаш и при издишването му си казваш: „Благодаря ти, Господи, за твоята божествена енергия, която остана в мен“. Когато благодарим, от невидимия свят започват да ни помагат още повече в живота. Като задържим въздуха си представяме как тази енергия влиза в болните клетки, абсорбира болестта и като издишваме въздуха, си представяме как болестта излиза. Има космически закон, че нищо не може да постигнем сами, ако от невидимия свят не ни помогнат. Затова в Библията се казва: „Потърси и ще ти се даде“. Единствената връзка с този невидим свят е молитвата.

Вие композирате музика. Как въздейства тя?

Музиката е висши вибрации и може да лекува. Когато човек няма настроение и слуша музика, енергиите в организма му се балансират, и той получава прилив на сила и радост. За по-добър живот помага и спазването на моралните принципи – да се стараем да следваме истината и да се пазим от изричане на лъжа или обида. Вече не мога да си представя да открадна и стотинка от някого или да го напсувам. Ние ковем досието си там горе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X