Напишете дума/думи за търсене

Небостъргачите - свежите примамки за туристите

"Москва-сити"

За забележителности по традиция се смятат обекти, построени преди стотици години и с история, която провокира въображението. Но в ерата на по-лесното придвижване, на високите технологии, на манията "селфи", на навика да се споделят преживявания в социалните мрежи, се отчита промяна във вкусовете. Оказва се, че все повече туристи посещават даден град с цел да разгледат отблизо най-новите архитектурни творения, като любопитството най-често е съсредоточено в небостъргачите. Според РИА новости тази година сгради в 6 града са били сред най-търсените.

"Москва-сити", най-новият бизнес център в руската столица, вече е любим обект, въпреки, че не всичко е напълно завършено. Намира се на брега на Москва река и през 2019-а трябва да представлява комплекс от 20 високи сгради. В момента са вдигнати 12. В някои от небостъргачите има и жилищни площи.

Bosco Verticale в италианския град Милано също вече е любимо място за туристите. Това са две жилищни сгради с височина 76 и 100 м, завършени окончателно през 2014 г. Най-характерното за тях са насажденията, включващи и дървета, и разположени на всеки етаж, откъдето идва и името - "Вертикална гора".

Небостъргачът "Бурж Халифа" в Дубай е магнит за пътешествениците, откакто бе официално открит през 2010 г. Засега това е най-високата сграда в света - 828 м, и за мнозина е визитната картичка на града в Обединените арабски емирства.

Малмьо в Швеция също вече си има съвременна емблема и това е Turning Torso. "Усуканият торс" е най-високата сграда в страната - 190 м. Има 54 етажа, в които са разположени 147 апартамента.

Trump tower в Чикаго е с немалко почитатели с височината си от 356 метра, разделени на 90 етажа. А голямата му конкуренция е съвсем наблизо - Aqua tower в града. Този небостъргач има 82 етажа и ефектна фасада, наподобяваща вълни и също привлича хиляди туристи всяка година.

Bosco Verticale в Милано
Bosco Verticale в Милано
"Бурж Халифа"
"Бурж Халифа"
"Усуканият торс" в Малмьо
"Усуканият торс" в Малмьо
Trump tower в Чикаго
Trump tower в Чикаго
Aqua tower в Чикаго
Aqua tower в Чикаго
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X