Напишете дума/думи за търсене

Уловките на българския house-hunting

Да си house-hunter означава да имаш определена сума пари в брой и да търсиш най-изгодната къща на пазара, за да си я купиш. Няма значение дали ще живеете в нея или я търсите с цел препродажба, адреналинът е висок и усещанията са рискови. Или поне така казват по модерните лайфстайл ТВ канали. Възможно ли е нещо подобно да се случи и в България?

- Въпреки огромното предлагане и доста по-слабото търсене, реален пазар в България няма. Причините за това са много – естественото желание на всички да купят евтино, да продадат прескъпо и въобще да не се занимават с преговори от никакво естество. Много е трудно да наречеш „пазар” ситуацията, в която възможните сделки се броят на пръстите на едната ръка.

- Правило ви е впечатление, че повече от имотите по телевизията са в изряден външен и вътрешен вид. Не и в България, където много от тях са разбити панели, които лягат върху новите си собственици като тежък грях, който трябва да изкупят. Да се събуеш и да влезеш е мечта, която в повечето случаи се оказва илюзия. Няма я лекотата, в която за пет минути може да се нанесеш и след 20 минути просто да пиеш кафе на верандата. Този филм не го излъчват често тук.

- Актуална е и новата мода – да пуснем фалшива обява, за да се привлече определен поток от хора в офиса, за да им се предложат други апартаменти. Виждате чист и спретнат апартамент за малко пари, а реално ви предлагат изоставен от 20 години панел, в който можете да влезете само в скафандър, без да пренебрегвате нито една система за животоподдържане. House-hunter-ът тъкмо ще се приготви за изстрел, а ще се окаже, че е отстрелял абсолютно грешния недвижим имот. И това няма да ви го покажат по телевизията.

- Ако говорим за истината и желаем да ви я покажем, в търсенето и намирането на изгоден имот за инвестиция или живот в него, в България няма никакъв финес или изящни леки ходове, типични за шоу-програмите по телевизиите. Очакват ви скъсани нерви, киснене по нотариуси, ужасни формалности. Когато те преминат, започват нервите с комшиите, шумна музика, купони, блъскане. А някъде просто стоят и гледат океана...

- Ако говорим за късмета, обаче той понякога ви се усмихва. Изгоден, чист, готов за нанасяне. Тогава не се колебайте, ако нямате готови пари, вземете кредит online незабавно и подпишете предварителния договор. Птицата на щастието не каца на вашето рамо всеки ден, не го подценявайте.

- http://burzi-krediti.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X