Напишете дума/думи за търсене

Нов тип детско парти с роботи радва децата в София

Първият въпрос, който изниква след това заглавие е, колко забавни може да са роботите и какво всъщност правят младежите по време на тези партита с роботи?
Отговорът изненадва и предизвиква дори още повече въпроси… Децата се забавляват, докато сами създават и програмират роботите, след което участват с тях в различни състезания и предизвикателства.

Какви са тези роботи и не е ли прекалено сложно?

Роботите, които се използват са LEGO и дори малчугани без никаква подготовка успяват да се справят, а състезанията са вдъхновени от реални световни турнири.
Правят роботите в екипи от по няколко деца, а ако изпитат затруднение, винаги има към кого да се обърнат за малко помощ.

РОБО партитата звучат все по-интересно, но също така трябва да е ясно, че не са лъжица за всяка уста. Силно препоръчително е, участниците да бъдат на минимум 7г. И темата да им е интересна.

Колко ли е забавно?

Повече, отколкото може да се предположи. Най-голямата емоцията се крие в това, да се създаде нещо, което малко по-късно “оживява” и се превръща в личен функциониращ робот. И разбира се най-забавната част, преодоляването на специални предизвикателства в компанията на приятели, приятелки с помощта на собствени роботи.
Интересно също е, че този тип детски партита се организират най-вече по повод детски рожден ден, а организаторите обичат да ги представят като “най-умните” детски партита.

Още по темата може да видите в сайта на детски клуб ONparty, в който се организират нестандартните РОБО партита - www.onparty.bg

X