Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които удължават почивката

За да бъде денят успешен, не е нужно да изпитвате доволство само през работно време. Времето след работа също е важна част от деня.
Не носете допълните задачи вкъщи, защото от това ще пострадат и почивката ви, и миговете, отредени за семейството.

Проверете имейла си
Преди да тръгнете от офиса, задължително проверете имейла си. По-добер да се забавите 10 мин с прибирането към дома, отколкото цяла вечер да отговаряте на съобщенията, на които не сте успели през деня. Не прецаквайте вечерта си със служебни дела вкъщи. И утре е ден!

Записвайте си нещата, които трябва да направите
Ако имате твърде много задължения, запишете какво трябва да свършите до края на деня и какво може да си позволите да оставите за близкото бъдеще. Подредете ги по важност, така наистина ще имате ясна представа за всички най-спешни дейности до вечерта.

Разпределете времето за домакинстване
Докато пътувате към и от работа, може да решите с каква питателна вечеря бихте гостили близките си и разпределете задачите за пазара и сред останалите членове на семейството.

Не оставяйте днешната домакинска работа за утре
Ако вече сте вечеряли, измийте и почистете набързо след себе си. Това ще отнеме малко от мързелуването на дивана, но поне няма да ощети утрешната почивка, когато в мивката ще ви чакат два сервиза и три тенджери.

Релаксирайте, без да се разсейвате
Няма значение дали ще четете книга, гледате филм, комуникирате с любимия, просто се насладете на почивката след добре свършената работа, без да мислите за делата в службата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X