Напишете дума/думи за търсене

Подаръци за малчуганите

Няма по-хубав подарък от хубавата детска книга. За вас от Коледния панаир на книгата – 13-19 декември в НДК - избрахме няколко заглавия.

„Коледна магия“ е луксозно илюстровано издание, в което са събрани прекрасни коледни стихотворения и разкази от големи български писатели и поети. Умели разказвачи като Иван Вазов и Асен Разцветников разкриват на децата коледните традиции и обичаи, а от веселите истории на Ангел Каралийчев блика празничен дух и настроение. Коледната магия ще завладее всеки български дом с обичаните от поколения деца стихотворения на Елисавета Багряна, Дора Габе, Гео Милев и Димитър Спасов. 

Ако още не сте изчели с детето си всички книги на Юлия Спиридонова-Юлка, сега е моментът да поправите тази грешка. Юлка е първият български писател номиниран за наградата "Астрид Линдгрен" - известна като "Малкия Нобел". В „Каква магия крие се в снега” авторката ни среща с малкото жабче, което вече познаваме от „Бъди ми приятел!“. Появяват се и нови необикновени герои - южният вятър, старата вещица, таласъмът, ламята. И докато жабчето открива каква магия се крие в снега, читателят открива каква магия се крие в книгите. 

В „Джелсомино в страната на лъжците“ любимите герои на сеньор Родари оживяват отново с неповторимите илюстрации на Дамян Дамянов. Джелсомино е необикновено момче, което напуска родния си град и се отправя на пътешествие по света в търсене на щастието. Но по време на странстването си той попада в най-чудната страна - страната на лъжците, където всички казват обратното на действителността, котките лаят, кучетата мяукат, а честните хора са пращани в затвора. С помощта на нарисуваното с тебешир коте Дзопино и на още много приказни герои Джелсомино се впуска в славна битка срещу несправедливостта. 

„Коледа с малкия Никола“ от Госини и Семпе отново ще ни накара да се смеем до сълзи на лудостите на най-прекрасния пакостник. Само Никола може да се забърка в истории за подкупване на любимеца на учителката, на детския погром в бръснарница и на мач по ръгби, в който осем души се разпределят на два отбора по петнайсет... Коледата е най-забавна с Никола. 

„Моите красиви рога“ е прекрасна история, написана от Радостина Николова и илюстрирана от Мелина-Елина Бондокова. Еленът Вундаба си има само един рог, но пък как се смеят очите му, когато говори! Компания му правят мълчалива калинка и една уплашена лястовичка със смело сърце. Но какво ли ще се случи, когато крехкият му свят се пропука... Ще намери ли сили да повярва, че всяко нещо в живота - и сладко, и горчиво - винаги се случва с цел? 

"Къпиновият дух и жълтоклюното птиче" е новата книжка на турския художник Феридун Орал, номиниран за медала "Андерсен" за илюстрация. В рамките на литературния фестивал в НДК ще има изложба на негови илюстрации в Мраморното фоайе. 

„Манго и Бамбам: Съвсем НЕ-прасе“ - автор Поли Фейбър и илюстратор Клара Вулайъми – е забавна история за силата на приятелството. Манго Всичкова и тапирът Бамбам преживяват куп приключения в много забързания град. Нея я бива в какво ли не, но най-вече в това да е добра приятелка. Той е черно-бял, срамежлив и пее от сърце. Когато плува, използва хобота си като шнорхел. Харесва бананови палачинки и дъвчащи бонбони. 

„Маслекют на горния етаж“ е написана от Ваня Емилова, илюстрирана с прекрасните рисунки на Точка Илиева и консултирана от психолога Надежда Милева. Книгата помага на родителите да открият ключа към отглеждането на успешни и щастливи хора. Колко е приятно да усещаш, че пред теб има всичкото време на света, за да сбъднеш мечтите си! Какво облекчение е да чуеш вместо „Не бягай, ще паднеш” – „Давай, ти можеш”, вместо „Остави ме на мира и върви да си играеш сам” – „Да скочим заедно с парашут”, вместо „Гледай си в краката” – „Ти можеш да летиш”! 

"Един американец в Париж" е новото попълнение към прекрасната музикалната поредица за деца, съдържаща книги с истории и дискове с шедьоври на музикалното изкуство. Този път изданието е посветено на творчеството на Гершуин. 

В „Дванайсет танцуващи принцеси“ любимата история на много момичета оживява по нов вълнуващ начин благодарение на изумителните илюстрации на световно признатия художник Pyт Caндepcън. Дeтaйлнитe и пищни ?ocтюми, тaйнcтвeнитe зaмъци, гopитe oт скъпоценни ?aмъни и живитe лицa cъздaвaт визyaлнo пиpшecтвo. 

В „Приказна съкровищница: Коледни приказки“ са събрани весели, но и тъжни истории, разказващи как доброто може да победи злото, за невиждани чудеса и създания – феи, тролове, елфи и джуджета, за животворната сила на обичта и приятелството. И ни учат да бъдем по-добри и състрадателни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X