Напишете дума/думи за търсене

Нона Йотова пее френски шансони

Бойко Илиев с Нона Йотова (вляво) и Алекс Сърчаджиева

В постановката на Бойко Илиев в Нов театър - НДК, участва и Александра Сърчаджиева

Актрисите Нона Йотова и Алекс Сърчаджиева, които са и добри приятелки в живота, ще си партнират в премиерната постановка “Натали” на белгийския драматург с ирански произх«од Филип Бласбанд.

Йотова и Сърчаджиева ще играят двете главни роли, а с гласа си в пиесата ще се включи и Иван Ласкин. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев. Премиерата му е на 17 декември от 19,30 ч в Нов театър - НДК. (Залата със 160 места е на мястото на бившия магазин за грамофонни плочи в пасажа.)

Заглавието на пиесата е вдъхновено от шлагера на Жилбер Беко “Натали” (посветен на руската му преводачка, в която той се влюбва - б.а.), а героинята на Нона Йотова е певица. Затова на

сцената звучат

песни на Жо Дасен,

Азнавур, Адамо “Пиесата е еротична и романтична - разказва режисьорът постановчик Бойко Илиев. - Тя е опит за търсене на изгубената нежност и хармонията в себе си.”

Героинята на Йотова се е разделила със съпруга си и е изпаднала в емоционална криза, страда от липса на любов. Тя се запознава с едно младо момиче (Алекс Сърчаджиева), което изкарва хляба си с най-древната професия, и го праща при мъжа си. После жадно слуша разказите за преживяванията им и чрез тях някак се връща назад във времето, когато тя самата е будила у този човек такива силни чувства.

“При това общуване и младото момичете, и зрялата жена се променят, сякаш преливат душите си,

превръщат се в

различни личности,

постигат изгубената

хармония”,

казва Бойко Илиев

Той е един от най-добрите театрални режисьори у нас. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ (1982 г.) и театрална режисура (1990 г.). Има диплома по режисура и от НБУ. През 1988 г. прави първия частен театър “Диалог”, а сега поставя в новия театър в НДК, на който е един от основателите. В момента поставя камерна пиеса и в Театъра на армията.

Нона Йотова освен актриса е певица и композитор. Родена е в семейството на писателя Кръстьо Кръстев, автор на дванадесет книги. От малка е закърмена с музиката: баба ѝ е народна певица, майка ѝ също се занимава с музика. Затова Бойко Илиев ѝ се доверява при музикалното оформление на “Натали”. Йотова си казва думата за сценографията и за костюмите на героите. Художник е Анна Панайотова.

Александра Сърчаджиева е една от най-успешните млади звезди на сцената, играе в Сатиричния театър. Актьорът Иван Ласкин, който дава гласа си за пиесата, е нейният житейски партньор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X