Напишете дума/думи за търсене

Най-татуираната българка има над 100 рисунки по тялото

Поли Бобева е на 29 години от Разград. Тя е българката с най-много татуировки по тялото си и една от най-желаните мацки. Работи в агенция за недвижими имоти, но в свободното си време се отдава на хобито си да татуира. Пред "България Днес" Поли маха всички задръжки и говори без притеснение за татуировките си и манията си по тях.

Поли, кой те запали по татуировките?
Баща ми е бил художник, мир на праха му. Аз съм прихванала това да рисувам още от малка. Започнах с картини, плакати и стигнах до стенописи. Тогава още нямаше такава мания по татуировките, нямаше и необходимите материали за правенето на татуси. Едва след 25-ата ми годишнина се запалих да правя татуировки. А изкуството рисуване никой не го отразява у нас. Правила съм си сама изложби и съм продавала картини за по 5 лева. Докато при татуировките е хем скандално, хем модерно. Почнах да се уча върху себе си. Всичко, което е по краката ми отпред и отзад, самичка съм си правила. Самоука съм и затова съм така нашарена - впоследствие започнах да се правя по ръце, по корем, по гърди. До момента няма легално училище за татуисти в България.

Колко татуировки имаш на тялото си?
Първата си татуировка направих в студио и тогава бях на 16. Трудно е да се преброят колко са точно, страшно много са. По-лесно ми е да кажа къде нямам, отколкото къде имам по тялото си. Засега "чист" ми е единствено гърбът, защото там сама не мога да се докопам. Иначе на бедрата, на пръстите, на дупето, на интимните части, на зърната - всичко ми е татуирано. Със сигурност общо са над 100, но това е относително, тъй като някои надписи са част от по-голяма композиция. Имам и 20 пиърсинга, за жалост няма повече места, на които мога да си сложа. Имам на зърната, между гърдите, на пъпа, на езика, над зъбите, на интимните части, на носа, на бузите... Свикнала съм с тях и не ми е дискомфортно.

Не те ли боли, когато си правиш татуси или пиърсинги?
Разбира се, че е болезнено. За тези, които се стряскат, има упойки. Но те хващат само на лигавица. Най-болезнено е да се постави пиърсинг на зърната.

А безопасно ли е цялото това мастило по тялото?
Има татуисти, които рисуват с много евтино мастило, вкарано от китайския пазар. Пигментът е грозен, а освен това е опасно. Някои тарикати купуват дори мастило от книжарницата, което може да бъде много вредно, защото е токсично. Аз не работя като татуист, просто имам нужда да рисувам и този занаят ми е само една тръпка.

Какво символизират твоите татуировки?

Абсолютно всичките татуировки по тялото ми са нещо, свързано с моя живот. Която и да погледна, веднага я свързвам с определен човек. Нарисувала съм си символи. Имам само един ръкав, който не е мой. Направих го от естестическа гледна точка да е красив, за да не ме мислят, че съм някоя излязла от пандиза.

Кое е най-нестандартното място, на което си правила татуировка?

Навсякъде съм татуирала, няма място, което да не съм. Рисувала съм по лица. На брат ми и на едно бивше гадже им татуирах мъжките джунджурии долу. Но аз нямам амбиции да се развивам в тази област. Правя го единствено за да съм на ниво за себе си. Тази мания е доживот. Всеки, който дойде да си направи нещо дребно, после винаги се връща за още татуировки.

Татуирала ли си известни личности?

Имало е футболисти, рапъри, танцьори, диджеи. От 2-3 години татуирам само близки и приятели. Аз пари от това не изкарвам. Вземам им само толкова, колкото съм вложила като материали за татуса.

Фенка ли си на футболистите от "Лудогорец"?

Те ми дължат пари от клуба. Давали сме им квартири, а не са си плащали комисионата. Аз съм им много обидена на футболистите. Преди бях фенка на "Лудогорец", но в последно време се самозабравиха и вече не им гледам мачовете.

Имаш ли си гадже?

Аз съм разведена. Нямам приятел.

Видът ти е предизвикателен, получаваш ли често неприлични предложения?

Получавам всякакви предложения от различни хора. На повечето мъже съм им интересна, но явно е нормално това.

Добромир ДОБРЕВ

Поли е много разкрепостена
Поли е много разкрепостена
Признава, че почти няма място за нови татуси
Признава, че почти няма място за нови татуси
Дори дупето й е татуирано
Дори дупето й е татуирано
Бобева има и 20 пиърсинга по тялото
Бобева има и 20 пиърсинга по тялото
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X