Напишете дума/думи за търсене

Кари Фишър: Кажете, че съм се удавила в лунна светлина, удушена от сутиена си

Кари Фишър с Чубака на наградите на МТВ през 1997 г.

Актрисата, изиграла ролята на принцеса Лея в "Междузвездни войни" бе известна с чувството си за хумор и откровеността си. В нейна памет британският вестник "Гардиън" събра най-известните й цитати.

За смъртта и бельото

Споняте ли си бялата рокля, която носех през целия филм. Джордж (Лукас - б.р.) дойде при мен на първия ден от снимките, огледа роклята и каза: Не можеш да носиш сутиен с тази рокля. Добре, ще го преглътна, казах, но защо? Защото в космоса няма бельо. Каза го така убедено, сякаш е бил в космоса, огледал се е и никъде не е видял сутиени и бикини. той обясни: Отиваш в космоса и изпадаш в безтегловност. Тялото ти се разширява, но бельото - не. И така можеш да се удушиш в собствения си сутиен.

Мисля, че от това ще стане фантастичeн некролог. Казвам на по-младите си приятели, че независимо как ще си отида искам да бъде съобщено, че съм се удавила в лунна светлина, удушена от сутиена си.

За филма "Междузвездни войни"

Филмите сепсъздават, за да си стоят на екрана - плоски, огромни и цветни, да те повлекат в сюжета си, носейки те и забавлявайки те до края си и после да те върнат обратно в твоя непроменен живот. Но този филм не се държа правилно. Той се измъкна от кинотеатрите, изля се от екраните и засегна много хора толкова дълбоко, че те се нуждаеха от безбройни талисмани и джаджи чрез които да останат свързани с него.

Как е получила ролята в "Междузвездни войни"

Спах с някакъв зубър. Надявам се да е бил Джордж (Лукас - режисьор и създател на сагата - б.р.)... Вземах прекалено много наркотици, за да си спомням.

За принцеса Лея

Каквото и да става, все съм принцеса Лея. Ако искам да получа добра маса в ресторант, не казвам, че съм написала "Пощенски картички" (нейна книга). Или ако искам някой да приеме чек от мен, а не си нося личната карта, няма да кажа: „Гледали ли сте „Когато Хари срещна Сали?“ И на надгробния ми камък ще пише „Принцеса Лея“.

За аферата си с Харисън Форд

Не мисля, че е чак толкова недискретно и със сигурност не е обидно. Не е нелюбезно към него. Ласкателно е. Тоест, забавно ми е как реагират хората. Бих го оправила и на седемдесет и три.

За това как баща й - Еди Фишър, е помогнал на Елизабет Телър след смъртта на съпруга й

Първо попи сълзите й с кърпичката си, после я утеши с цветя и определено я утеши с пениса си. Това изпълни брака му с майка ми с неудобство .

За славата

Притежавахте образа ми през всичките тези години, така че всеки път, когато се видя в огледалото, трябва да ви пращам чек за няколко долара.

За наркотиците

Нали знаете, казват, че религията е опиат за масите. Е, аз вземах маса опиати религиозно.

За биполярното разстройство

Мислете за него като за възможност да проявите героизъм. Не героизъм като „Живях и оцелях в Мосул по време на нападение“, а като емоционално оцеляване. Като възможност да бъдеш добър пример за другите,  страдат от същото разстройство.

Кари Фишър на европейската премиера на "Междузвездни войни. Силата се пробужда" на 16 декември 2015 г. в Лондон Снимки: Ройтерс
Кари Фишър на европейската премиера на "Междузвездни войни. Силата се пробужда" на 16 декември 2015 г. в Лондон Снимки: Ройтерс
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X