Напишете дума/думи за търсене

Зодия Рак: Камъните талисмани за 2017 г.

Розов кварц СНИМКИ: АРХИВ

Раците са меки, добродушни и чувствителни. Агресията не им е присъща. Астролозите препоръчват да избират за амулети такива камъни, които съчетават в себе си различни качества. Талисманите за 2017 г. трябва да им носят спокойствие, душевно равновесие и положителни емоции. В Годината на Петела няма да са им излишни и камъни, които придават решителност и храброст. Ще им е нужна и защита срещу негативната енергия на Луната. Камъните талисмани трябва да са чисти като детска сълза и прозрачни. С тяхна помощ Раците ще мислят ясно и ще разчитат на интуицията си. В Годината на Петела се препоръчва да избират камъни в сини, зелени и жълти цветове. Не са желателни бижута с активно действащи непрозрачни камъни. Ето кои са най-подходящите талисмани за Рака през 2017 г.:

Розов кварц

Тъй като за Раците най-важни са чувствата, може да разчитат на “камъка на любовта” – розовия кварц. Той излъчва силни вибрации на безусловна любов, радост, топлина и лекува емоционални рани. Успокоява и помага да се решават проблемите във взаимоотношенията. През 2017 г. той ще им дава нужната сила, вяра и надежда. 

Розов кварц
Розов кварц

Изумруд

Ако Ракът избере за талисман светъл изумруд, той ще го предпазва от негативност и депресия. Този камък, наричан и смарагд, ще доведе Рака през 2017 г. до славата и успеха, ще го защити от уроки и завистливи хора. В Годината на Петела ще го подкрепя в начинанията и ще привлича благополучие. Изумрудът е камък на дълголетието и е подходящ за Раците, които искат да посрещнат старостта с радостна усмивка. 

Бижута с изумруди
Бижута с изумруди

Рубин

Рубинът има двойствен характер. От една страна, носи положителни емоции и радост, но от друга, може да доведе до прекомерна възбуда. Ще помогне на Раците през 2017 г. да преодолеят страха и да избягат от депресията. Енергията на рубина е много силна, затова го носете само в специални дни. Особено когато искате да бъдете по-решителни и по-смели. 

Рубини
Рубини

Лунен камък

Магически камък, обожаван от творческите и талантливи хора. Този амулет позволява на Рака (управляван от Луната) да проникне в мислите на хората и развива интуицията. Ракът не търпи грубости, така че лунният камък най-добре подхожда на фината му и впечатлителна природа. В сребърен обков е любовен талисман за тези, които опитват да намерят половинката си. Най-силен е на пълнолуние. Носи успех и в бизнеса. 

Лунен камък
Лунен камък

Сапфир

Ракът е воден знак и затова синият сапфир му е нужен през 2017 г. Той помага да се балансира емоционалното състояние на този зодиакален знак, който често е сприхав и непостоянен. Като талисман за 2017-а ще му даде дисциплина и ще регулира изблиците в настроенията. 

Гривна със сапфири
Гривна със сапфири

Перли

Ще ви пазят от завист и недоброжелатели. Перфектни са да ги носите, когато обмисляте решения, защото усилват мъдростта. Перлите са продукт на водата – елемента на Рака. Те се образуват от дразнещи частици в мидата, които перлата обвива. Обикновено Ракът получава най-големите си уроци от дразненията в живота си, които му помагат да стане по-добър. Така че прегърнете трудностите през 2017 г. и ги превърнете в перли. 

Перли
Перли

Аквамарин

На импулсивните Раци ще е много приятно да носят бижута с аквамарин. Камъкът ще им даде възможност да разберат себе си и да преосмислят околния свят. 

Аквамарин
Аквамарин

Демантоид

Зелен гранат със златист оттенък - най-скъпият и рядък вид гранат. Украшения с него ще дадат на собственика си чувство на спокойствие и хармония в душата. Ще го направят привлекателен за противоположния пол. Носи щастлива любов и вярност. Като талисман помага на човек да се справи с мързела, разсеяността, лъжата. С негова помощ Ракът правилно ще изчислява времето и средствата си – няма да закъснява и няма да затъва в дългове. 

Демантоид
Демантоид

Танзанит

Сравнително нов, теменуженосин скъпоценен камък. Главното му находище е в Танзания, в подножието на Килиманджаро, откъдето идва името му. Ще донесе на Рака успех и разкош. Успокоява на работното място и помага за промяна в кариерата. 

Танзанити
Танзанити

Карнеол

Ако Ракът сложи пръстен с карнеол, той като магнит ще привлича към него добри и свестни хора. 

Карнеол
Карнеол

Слънчев камък

Ще избави представителите на тази зодия от негативните мисли и ужасните настроения. 

Слънчев камък
Слънчев камък

Хематит

Помага да се избегнат необмислени действия и гневни състояния. 

Хематити
Хематити

Амазонит

Носи красота. В продължение на векове този синьозелен камък е бил свързван с магията да направи човек привлекателен. Съвременната теория казва, че тъй като в него има високо количество калий, той дава енергия и еластичност на мускулната тъкан. Това го прави полезен за спортистите, жените и тийнейджърите. 

Амазонит
Амазонит

Лина ГЕРГОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X