Напишете дума/думи за търсене

Защо жена се облича като мъж един месец

СНИМКА: Pixabay

Днес границата на половото разделение все повече се размива, но много от нас продължават да се страхуват от носенето на дрехи, присъщи за противоположния пол, пише The Independent.

Писателката на свободна практика Люси Райкрофт-Смит решава да провери какво е да се обличаш като мъж и да документира опита си.

Тя бива вдъхновена от октомврийското предизвикателство за носенето на шалове и се замисля какво ли ще е да ходи с вратовръзка всеки ден.

Първоначално младата дама си е представяла, че тази задача ще бъде ужасно трудна, но на практика се оказало, че мъжкият костюм за нея представлява изключителен комфорт и удобство.

Тя споделя, че официалното женско облекло изисква много повече време и приготовления, аксесоари, високи токчета, а мъжкият предлага своеобразно безгрижие. Безкрайните разновидности, които съществуват при тоалетите на нежния пол, отсъстват при по-силния.

Нещата, за които трябва да помислят мъжете преди да се подготвят за среща, са единствено костюм, риза и вратовръзка. Люси Смит открива и отбелязва чувствителна разлика и между вида на обувките при половете.

След месец, през който се облича като мъж, писателката счита, че женските стандарти относно облеклото са абсолютно архаични. Тя отбелязва, че с размиването на половите различия, дамите, които биха искали да се възползват от мъжката мода, не би трябвало да се притесняват да го направят.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X