Напишете дума/думи за търсене

Мелания Тръмп се мести в Белия дом през лятото

Мелания Тръмп Снимка: Ройтерс

Потвърждението за нанасянето на първата дама през лятото в Белия дом в САЩ дойде от нейната старша помощничка Стефани Уолкоф, предаде The Independent.

Мелания Тръмп ще напусне досегашния си дом в Ню Йорк след приключването на учебната година и вече се подготвя за пристигането си във Вашингтон. Междувременно тя ще разпределя времето си между двата града и често ще пътува Ню Йорк - Вашингтон и обратно.

Уолкоф добави още, че съпругата на Доналд Тръмп приема доста сериозно задълженията си на първа дама. Вчера стана ясно, че Линдзи Рейнолдс - бивш член, работил под администрацията на Джордж У. Буш, ще се присъедини към екипа на Мелания като началник на генералния щаб.

Президентската съпруга в официално изявление сподели, че за нея е чест да поеме ролята на първа дама и като такава тя е в процес на оформяне на възможно най-добрия екип за нея, който да направи страната по-добро място за всички.

Мелания Тръмп беше почти невидима за медиите през първата седмица от встъпването на длъжност на нейния съпруг - без публични изяви, освен по време на церемонията, и интервюта като първа дама, за разлика от Доналд.

Не е ясно дали това, или и нещо друго е повлияло на общественото мнение, но словенката получава най-нисък рейтинг сред аудиторията, в сравнение с предишните първи дами. Едва 37% одобряват Мелания в тази нейна роля.

Също толкова голяма част от гласувалите е негативно настроена към нея, за разлика от Мишел Обама, Лаура Буш и Хилари Клинтън, които са получили по 55% одобрение.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X