Напишете дума/думи за търсене

8 начина за пестене на горивото

Зареждайте гориво с подходящото октаново число

Всяка бензинова кола има изискване към него и това не е случайно. Проверете какво съветва производителя за вашата и се придържайте към препоръките.

Не форсирайте двигателя

Може и да ви се прииска да настъпите газта до ламарината в първия удобен момент след прекарани часове в задръстването, но това едва ли ще се хареса на резервоара и бюджета ви. Няма смисъл да се набирате на мускули и следващият червен светофар е ваш. Най-много да стигнете по-бързо до бензиностанцията.

Важно: Колкото по-равномерно карате, толкова по-умерен е разходът на гориво. По възможност избягвайте натоварените маршрути и тези с много светофари. Бързайте бавно, за да спестите пари, а и време.

Давайте почивка на полусъединителя

Няма нищо по-изнервящо за двигателя и резервоара на автомобила от полусъединителя. Някои дами не са чували за него, а на други не им се удава особено. Но открият ли предимствата му, не се отказват лесно. Все пак, опитайте да устоите на изкушението, усилията ви ще бъдат финансово възнаградени с времето.

Избягвайте дългото подгряване на автомобила

Не чакайте зимата, започнете тренировките отсега. Едва ли има смисъл да изпълните купето със средиземноморски климат, като оставите двигателя да поработи 5-10 минути, а през това време да подскачате от крак на крак отвън. Само ще измръзнете и ще натиснете стрелката на горивото надолу. Вместо това, облечете себе си и детето по-топло и използвайте горивото в резервоара по предназначение.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X