Напишете дума/думи за търсене

Лора Караджова мечтае за бебе

Лора Караджова е майка от 2 години и половина, но това не я откъсва от сцената. А никак не е лесно да съчетава работата си с отглеждането на малко дете. “В нашата професия работим през нощта, а пък децата стават рано сутрин към 7,30 ч. Изтощително е, да, но тази умора е сладка”, казва певицата и се радва, че има стабилна опора в лицето на майка си, която гледа малката Алиса, ако това се налага.

Най-важното за Караджова е да възпита детето си като добър човек. “Цялото това нещо - да си майка, е огромно предизвикателство и всеки се старае да даде най-доброто от себе си.” Понякога обаче е много трудно. Затова Караджова дава на Алиса много любов, като внимава да не я разглези.

Стреми се да бъде не само майка, но и приятел. “Родителят трябва да е близък до детето, за да може някой ден то да споделя с него. Когато се правиш на много строг, детето просто ще се дръпне.” А тя знае това от опит. Макар днес майка ѝ да е най-близката приятелка, с която споделя всичко, е била от строгите родители. Заради това

била по-отдалечена

от нея и по-близка с

баща си Данчо

Караджов

“Тя страда много, че не споделям. Сега, когато съм майка, виждам колко много искаш да си близък с детето си.”

Певицата разказва своя опит, а не дава съвети. “По принцип на майката не трябва да ѝ се дава акъл, тя сама ще усети кое е най-добро”, разбрала е Караджова.

Тя пее буквално от бебе. Но не очаквала обаче да тръгне по пътя на баща си. Била много притеснителна и не можела да си представи да бъде на сцена.

“Не исках дори

хората да знаят,

че мога да пея

Никой в училище не знаеше. Разбраха го, когато бях 11-и клас и излезе песента “Нека бъде лято”. Бяха супер изненадени”, казва изпълнителката.

Пеенето не е единственият ѝ талант. Като малка умеела много добре да рисува и се колебаела дали да не стане художничка. “Естествено, музиката надделя”, казва с усмивка.

Дъщеря ѝ Алиса също проявява артистични заложби. “Умирам от смях с нея”, казва Караджова. Двете постоянно си измислят нови мелодийки и когато пътуват заедно в колата, си ги припяват. Алиса много обича да танцува. Освен това проявява чувство за хумор. “Голям зевзек е”, казва със смях Караджова. И, разбира се, малката не пропуска да прави бели като всяко дете. Понякога се случва да разлее нещо и да го размаже по целия под, но пакостите ѝ са безобидни.

Караджова също не била от мирните деца. Като малка живеела в къща и прекарвала времето си на двора. Правела дупка в земята, добавяла малко вода и като истински готвач започвала да приготвя кюфтенца от кал с червен пипер от счупена керамида. За гарнитура правела салата от трева.

Играела и футбол с момчетата. “Като всяко момиче бях вратарка”, казва със смях. Не е спряла да спортува. През зимата кара сноуборд. Поддържа форма във фитнеса, а досега е тренирала бокс и е практикувала йога. “Жизнен човек съм и обичам да се движа. За мен да изляза с мокра коса от фитнеса, е едно от най-яките чувства на земята”, казва певицата.

В училище тренирала

художествена

гимнастика

Когато била първи клас, една жена дошла и започнала да селектира момиченца. Взела я в отбора и била част от него 4 години, като ходела на различни турнири.

Данчо Караджов завел Лора да си направи първата татуировка, когато била на 13 години. Тогава семейството било на море. Един от колегите на баща ѝ си направил татуировка. По-големият ѝ брат казал: “Много ме кефи, искам и аз”. Караджова не останала по-назад и тримата тръгнали заедно. “Брат ми си направи някаква пълна глупост,

а пък аз избрах

делфинче долу на

глезена”,

казва изпълнителката. Когато станала на 16 години, си направила втора. “Стана покъртителна, после я оправях, защото беше ужасна, но сега вече изглежда добре.”

Данчо Караджов винаги давал свобода на дъщеря си. “Когато сам си извоюваш нещо, то е много по-сладко и истинско. Затова баща ми никога не ме е спирал и не ми е казвал какво да правя.” Въпреки това Караджова не си представя да заведе Алиса да си направи татуировка толкова малка.

И докато изпълнителката е сигурна, че иска второ дете, силно се колебае за сватба.

“Всяка жена иска да

се види като булка

Това е ясно, защото е някак приказно. Аз мога да остана с човека до мен до края на живота си. Но ако се оженим, тогава нещото, което трябва да ни събира, ще има обратен ефект - ще ни отдалечи. Много е обвързващо да се обречеш до края на живота си”, казва Караджова.

В момента работи върху две самостоятелни парчета. Преди няколко седмици снима и клип към едното. Песента ще излезе съвсем скоро и няма да е в типичния парти стил, а ще бъде по-нежна и женствена. Към края на юли планира да пусне и второто си парче, което ще бъде за летния сезон. “Работата е моят двигател в живота освен детето ми, разбира се”, казва с усмивка певицата.

А на 13 май ще се включи в концерта на “Ъпсурт”. “Със сигурност това ще бъде уникално преживяване, защото обожавам бандата. Моята кариера едва ли не започна с тях”, казва Караджова. Затова и очаквала с нетърпение да я поканят на концерта си в “Арена Армеец”. Минали няколко седмици след обявяването му без да се свържат с Караджова. Помислила, че са я забравили. Накрая се срещнала лично с Ицо Хазарта и получила чаканата покана.

Данчо Караджов заедно с дъщеря си Лора на концерта му в зала 1 на НДК
Данчо Караджов заедно с дъщеря си Лора на концерта му в зала 1 на НДК
Лора Караджова подготвя две нови самостоятелни парчета.
Лора Караджова подготвя две нови самостоятелни парчета.
Лора Караджова заедно с дъщеря си Алиса
Лора Караджова заедно с дъщеря си Алиса
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X