Напишете дума/думи за търсене

Знаците на тялото, които показват, че връзката куца

При по-емоционални ситуации всеки има своите малки жестове, които го успокояват. В такива моменти обикновено жените докосват врата или гърлото си.

Този жест обаче показва, че така се премълчава нещо

“Гърлото е портата, през която излизат думите ни, следователно е една от най-уязвимите части на тялото”, твърди Уд. Ако любимата ви има навика да докосва шията си, значи има нещо, което все още не ви е казала.

Намръщените вежди на човека отсреща са ясен знак, че той е готов с критика към вас. Нерядко тя води до презрение, което е и една от основните причини за разводите. “Никой не обича да бъде критикуван. Когато забележите, че погледът на партньора ви е осъдителен, това веднага ви кара да заемете отбранителна позиция”, казва Константин. Така най-често се стига до кавга, която повлича нова вълна от проблеми.

Друг ясен знак за срив в отношенията е пренебрежението. Забележете какво прави партньорът ви, когато му разказвате с подробности как е минал денят ви, докато му обяснявате какво ви е ядосало в работата. Ако ви слуша с интерес, задава ви въпроси и дава съвети, значи нямате проблем. Но ако започне да си рови в телефона или още по-зле – съвсем ви обърне гръб, е ясно, че трябва да обърнете повече внимание на това, отколкото на която и да е дреболия от изминалия ден.

Има няколко много лесни навика, свързани отново с езика на тялото, които ще ви помогнат да засилите връзката си с партньора. Малките жестове – простите действия, с които показвате грижа и любов, са сигурен начин жената да се почувства все така обичана и желана. “Каквото и да мислят привържениците на т.нар. целесъобразност, традиционните жестове, като например да отворите врата на жена, да ѝ носите торбите или просто да я слушате, докато говори, са изненадващо добри средства, с които ще постигнете дълготрайни резултати”, твърдят експертите Барбара и Алан Пийз.

Усмивката е другото малко нещо, с което правите връзката си по-добра. Двойките, които се смеят заедно, остават заедно, казват специалистите. 

 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X