Напишете дума/думи за търсене

Нетрадиционният Пролетен базар на книгата с традиционно добри заглавия

Тази година за първи път Пролетния базар на книгата ще се проведе на открито, в парка пред Националния дворец на културата в София, между булевардите „Фритьоф Нансен” и „Патриарх Евтимий” от 29 май до 3 юни включително. Щандът на издателство „Труд” ще е в шатра В, номер В2, или казано с други думи – точно до фонтаните.

На щанда на издателството ще откриете интересни четива с логото на „Труд”, част от които направени в специални промоционални комплекти, както и бестселърите, които ще се предлагат с 20% отстъпка от коричната цена. Ето и най-интересните книжни акценти.

170 години от рождението на Христо Ботев

В годината на Ботев, както е определена 2018 г., на книжния пазар вече е оригиналът на „Личният бележник на Христо Ботев” – една от книжните ни светини, които поетът завещава на Димитър Горов. Най-ценното в него е шестият куплет на стихотворението „Дякон Васил Левски”. Сега, за първи път, то излиза в оригиналния си вид, едно към едно – като съдържание, цветност и размер. Томчето „Христо Ботйов – Из поезията, публицистиката и писмата му”, съставено от проф. Николай Жечев, пък е задължително за всяка българска библиотека. В него се съдържат най-добрите стихове от Ботев, най-доброто от публицистиката и критиката му, както и най-личните му писма. Ботев остава най-известният български творец в чужбина– преведен е на над 40 езика. Специално издание с публицистиката в луксозен вид ще излезе дни преди панаира на книгата.

Светът на киното от създателя на „Ако си дал…”

„Биографични снимки” – както говори и заглавието, е история на живота на режисьора и писател Иля Велчев, илюстрирана с множество снимки от личния архив на автора, част от които се публикуват за пръв път в книгата. Много въздействащи са снимките на актриси и актьори от близкото минало, участвали във филми като „Завръщане в Рим”, „Дубльорът”, „Мандолината”…

Каква е ролята на Тодор Живков в живота на Иля Велчев? Колко съдбовна е срещата на Иля Велчев с неговата съпруга Милена? Защо и как поезията му помага да превъзмогне спънките, които му създават определени политически кръгове? Какво го е вдъхновявало да нашите текстовете на един от най-запомнящите се песни? Роман-изповед, въздействаща сплав от истински истории и герои, изкуство, кино и поезия в едно – всички тези определения не могат да определят всеобхватността на новата книга на Иля Велчев.

Всичко най-важно за Гунди

„Гунди, какъвто не го познавате” е уникална биографична книга за футболната легенда на „Левски” и България – Георги Аспарухов. Гунди живее само 28 години, но за това кратко време се превръща в най-обичания български футболист. Минава като комета през родния спорт, преди да изгори в жестока автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 г. Историите, които ще прочетете в книгата, са събрани от журналистите – Елица Михайлова, Георги Иванова, Добромир Добрев, Кристиан Иванов. Личните срещи на авторите с най-близките хора на Аспарухов го разкриват в светлина, в която не сте го виждали. В „Гунди – какъвто не го познавате” има и уникални снимки на фотографа Петър Спасов, които за пръв път са събрани в книга. Само в рамките на месец книгата има трети тиража.

Романтични четива за свободното време

Съвсем наскоро на книжния пазар у нас бе дебютът на една от най-четените авторки на романтични саги – Ерика Джеймс. В издателския план до края на годината предстои излизането на общо три заглавия, като началото е поставено от романа „Дъжд от глухарчета”. На трийсет и две години Саския има реномето на най-добрия реставратор в района. Заедно с баща си Ралф, тя поема нова задача от младия и амбициозен Матю. Той наследява имението „Гласкин хаус”, пълно със стари и на пръв поглед ненужни книги. Но когато Саския открива скрита бележка, осъзнава, че е на път да разкрие разтърсваща любовна история, развивала се на фона на Втората световна война в известния разузнавателен „Блечли парк”. А Саския и Матю неусетно откриват път един към друг…

С двайсет процента отстъпка ще са и всички книги на Лусинда Райли. Поредицата „Седемте сестри” вече набира стабилна читателска аудитория, а в разгара на лято ще излезе и петата книга от серията „Сестра на Луната”.

Книги от списъците за лятно четене

Освен най-новите и най-търсените книги с логото на „Труд” на щанда ще намерите и много детска и ученическа литература. Книги от списъците за лятно четене като „Мечо Пух”, „Алиса”, „Капитан Немо”, „Български народни приказки”, „Принцът и просякът”, „Робинзон Крузо”, повече от 75 класически четива за децата ще могат да се открият на щанда на „Труд”. А пък за най-малките сме подготвили „Зайчето Питър – книжка със стикери”, „Приключенията на Зайчето Питър”, както и двете най-нови хитови книжки за приключенията на вълка Гошо – „Страхливият вълк Гошо” и „Гошо детектив” от чичо Ники.

Златна селекция от нас за вас

Поредица „Златна класика”, в която има над 30 налични заглавия от класически български и чужди автори също ще може да бъде закупена с 20% отстъпка от коричната цена. Сред книгите са „Война и мир” от Лев Толстой, „Избрано” от Елин Пелин, „Хрониките” на Стефан Цанев, „1001 нощ” – оригинално и нецензурирано издание в превод от арабски, и най-актуалното – „Христо Ботйов. Из поезията, публицистиката и писмата му”.

Сред останалите предлагани заглавия са „50-те дати, които промениха българската история”, биографиите на Румен Радев и Бойко Борисов, новият тираж на Двуезичната енциклопедия София, „Случаят „Георги Марков” от Бончо Асенов, както и най-актуалните броеве на списание „Съвременник”.

За всеки читател, закупил книга на щанда на издателството, ще има и специален подаръкдиск с класическа музика, независимо от вида и цената на покупката.

Играта „Купи книгата за Гунди и спечели фланелка с неговия лик”

И още награди! Само в рамките на Пролетния базар на книгата всеки, закупил книгата „Гунди – какъвто не го познавате” от щанда на издателство „Труд”, може да участва в томбола за фланелка с лика на Синята легенда. За целта трябва да попълни талон и да го пусне в специалната урна. В последния ден на панаира ще бъдат изтеглени двама печеливши.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X