Напишете дума/думи за търсене

Коя е жената до Томислав Дончев, която разбуни духовете (галерия)

На карнавала на хумора в Габрово миналата година Светлана Дончева се появи в рокля като тази Мелания Тръмп по време на иногурацията на президента Тръмп. Т
На карнавала на хумора в Габрово миналата година Светлана Дончева се появи в рокля като тази Мелания Тръмп по време на иногурацията на президента Тръмп. Т
Но и се извини: “Грешка беше, че ви сложих под общ знаменател. Не всички цигани са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани”. Поясни, че морковът и тоягата е метафора на стимулирането и наказанието. Първото се прилага, когато се спазват правилата, а второто - когато не се. “Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията. Вие, ромите, сте тези, които държите да се отличавате и към вас да се отнасяме специално, внимателно и деликатно”, допълни Дончева.

Последва призив на Българския хелзинкски комитет към Томислав Дончев да се разграничи от жена си и неподходящия ѝ статус. Отговорът му дойде бързо - кратък и ясен - това би могло да се случи само ако двамата се разделят.

“Ще се разгранича от Светлана само в момента, в който се разведа с нея. Изразът морков или тояга е метафора. Но с едно съм съгласен - всички граждани имат както равни права, така и равни задължения. А наличието на различни права и задължения пречи на интеграцията.”

Така реагира в четвъртък вицепремиерът Томислав Дончев на призивите на Българския хелзинкски комитет да се разграничи от съпругата си, или да подаде оставка.

Истината е, че

двамата нямат

сключен брак,

независимо че от дълги години живеят на семейни начала и имат син. Щастливо съвпадение е, че и Томислав, и Светлана влизат във връзката с една и съща фамилия. Независимо че още в първия си премиерски мандат Бойко Борисов поръча на тогавашния си министър, а впоследствие - вице, да отива в гражданското, Дончев не послуша началника си. Запознати казват, че той просто се е зарекъл да не подписва. Което не намалява по никакъв начин ангажимента му към Светлана. Тя самата очевидно не е традиционалист и няма нищо против този вид на връзката, още повече че тя и така е достатъчно силна.

Всъщност “животът” на сем. Дончеви във фейсбук не е от вторник.

Преди скандала с моркова и тоягата за циганите

“прожекторите” на

социалната мрежа

неведнъж са ги

осветявали, при това

със стотици лайкове

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X