Напишете дума/думи за търсене

Мария Силвестър: Жълтите медии не блестят с въображение, когато ме сватосват

Водещата обича да прекарва време със сина си Давид.
Водещата обича да прекарва време със сина си Давид.
Всъщност освен благородство, фотогеничност и красота Мария Силвестър разполага с още куп таланти. Това, което малко се знае, е, че има дипломи по право и психология.

Засега обаче не мисли да се връща към тези професии.

Сред талантите ѝ е и певческият. А миналата година тя и съименничката ѝ Мария Каракушева направиха “Концерт за две Марии и едно пиано”. За тези, които са пропуснали, скоро се очаква отново да се явят пред публика.

“Идеята се роди от настойчивостта на Мария Каракушева и моя голям страх. А аз, когато изпитвам това чувство, ми става много любопитно и го изследвам. Положението е - или той мен... или аз него. И така - в случая: аз него. Започнах репетиции с Мария с ясното съзнание, че заставам до опитен, сериозен пианист. Който ей така изведнъж ти казва: Влез тук на второ време. Добре, ама кое е първото? А трябва и да се пее в това време, същото. Изобщо голяма провокация. Обаче има нещо, което знам много добре. Щом те е страх, значи ритай портата с шут и влизай в страха. Да видиш кое е онова, от което толкова те е страх - от провал? От неодобрение? От “разбирачите”? Където има страх - там има работа. Огромна, вътрешна. Човек, който застава на сцена,

не може да разчита

на познатото

и вече откритото като похват. Трябва да се рови. Това не е най-щадящата, но е най-сладката работа. Така започна този проект, той се развива постоянно, сега изглежда като шоу за едно пиано и две Марии. Класически пиеси и некласически имровизации”, разказва Силвестър.

Преди време тя приключи дългогодишен брак. Оттогава жълтите медии я свързват с различни мъже. А тя с усмивка казва: “Така ли правят? Само за Караджов прочетох, защото ми го пратиха. И направих изявление, че това не е вярно. А относно другите предположения искам само да им кажа - не блестят с богато въображение. Аз бих заложила на по-интересни сюжети.”

Мария Силвестър заедно с приятелката си и “дуетна” половинка Мария Каракушева
Мария Силвестър заедно с приятелката си и “дуетна” половинка Мария Каракушева

Един мъж обаче е най-важният в живота ѝ – синът ѝ Давид. Водещата разказва за майчинството така: “Правя всичко, което една работеща майка прави - готвя, изхвърлям, ако не е станало, рева 3 минути тайно, после излизам и поръчвам пица и всички са доволни. Това са нормални неща. Иначе обичам компанията на Давид,

той има много точна

преценка за хората

Имаме една игра - когато шофирам и сме в трафик, го питам: Какъв е ето този човек там, на спирката - какво работи, обичан ли е?... Давид му прави бърз профил ей така, на шега. Доста интересни наблюдения имат децата, които ние наричаме малки”. И макар и Давид, и майка му да изпитват известно неудобство от публичния интерес към тях, синът на тв водещата взема от нея автографи за съученици, когато много го помолят. Засега той не проявява интерес към актьорството.

“Засега се вълнува от компютри, снимане, монтиране, режисиране. Прави си негови неща, има си канал”, казва Мария Силвестър. Тя пък се определя като строга майка.

“Когато се наложи да се определят граници. Но не харесвам наказанията, смятам, че с комуникация и дипломация стават нещата. Иначе ми прилича на най-разнообразни преноси, които не са в полза”, казва водещата. И вече има планове за лятото.

“Ще отидем с приятели на море, а после аз започвам снимки, които малко ми отнемат лятото. Но е за добро”, заявява Мария Силвестър.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X