Напишете дума/думи за търсене

Ели Гигова: Французин е голямата ми любов

Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов и Ели Гигова (от ляво на дясно) водят сутрешния блок на БНТ 1.
Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов и Ели Гигова (от ляво на дясно) водят сутрешния блок на БНТ 1.

Сред професорите ѝ е тогавашният шеф на Демократическата партия в щата Ню Йорк Базил Смайкъл. По това време тече президентската кампания в САЩ и той защитава Хилари Клинтън. “Това е един от хората, с които сутрин бяхме на лекция, а следобед го виждахме да говори по Си Ен Ен.”

Обучението е

изключително

практически насочено

и свързано с

актуалните събития

Затова един ден преподавателят им кани на лекцията им Сюзан дел Персио – стратегa на Републиканската партия по въпросите на медийните комуникации, с която да обсъдят и другата гледна точка към предизборната кампания. Ели и колегите ѝ имат право да задават въпроси. Макар да се очаква, че по-скоро другият кандидат на Демократическата партия - Тед Круз, ще бъде номиниран за президент, Ели вдига ръка и пита: Ако имате съвет към Доналд Тръмп, ако той е номинацията на партията, какъв би бил той? Същата вечер именно този въпрос е зададен на Дел Персио от журналист от Си Ен Ен.

“Никога няма да забравя този момент. Само съжалявам, че не записах нейния отговор на моя въпрос.”

Докато е в САЩ,

Ели получава няколко

предложения

за работа

Отказва на всички - все пак заминава с идеята да се върне в България. Истината е, че където и да отиде, колкото и време да прекара далече от страната ни, винаги се връща у дома. “За мен никога не е стоял въпросът да живея другаде”, казва тя. Това е избор, който прави още преди години – когато пак е в Ню Йорк, където усъвършенства английския си. Тогава има още една мотивация да остане в САЩ – има си сериозен приятел – французин, когото много обича. “Това е и най-трудното решение, което някога съм вземала – дали да се разделя с него, да се върна от Америка и да заживея в България. Тогава стоеше въпросът – оставам и си имаме семейство, или се връщам и преследвам мечтите си за кариера. Тогава бях на 25 г. И сега не съжалявам за избора си”, категорична е Гигова.

Французинът остава най-голямата ѝ любов въпреки сериозните връзки, които има след него. В момента Ели няма човек до себе си, но не страда от липса на ухажори. Тази година на рождения си ден получава изненадващ подарък – красиви цветя, изпратени по куриер. “Анонимен е човекът, който праща подаръка. Бихте ли го приели?”, пита я той. И Ели вижда зад него няколко кофи, пълни с 601 рози.

Сега, когато вече от дълги години е под светлините на прожекторите, рядко говори за личния си живот. Казва само, че ако Господ е решил, ще има свое семейство. “Ако е решил, че в друго трябва да се концентрирам, няма да имам. Не съм концентрирана, че нещо трябва да ми се случи. Някои неща не зависят от нас.”

 

Ели Гигова със зам.-министъра на правосъдието на Казахстан Наталия Пан  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И БНТ
Ели Гигова със зам.-министъра на правосъдието на Казахстан Наталия Пан СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И БНТ
       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X