Напишете дума/думи за търсене

Какво не трябва да казваме при раздяла

"Крайно време беше. И без това не беше за теб.“

Омаловажаването на ситуацията не означава подкрепа, дори ако вашият приятел е ядосан на бившия си партньор и той го заслужава. Когато двама души се разделят, те изпитват широк спектър от емоции, които често са много по-обширни, отколкото може да опишат. Носталгия, скръб, болка и дори отчаяние може да последват раздялата, така че трябва да сте внимателни, когато се „присъедините" към облекчението или гнева от края на връзката.

Може да кажете нещо като: "Знаеш ли, чувствах се ужасно, когато те злепостави пред всички. Беше тотално неприемливо."

Не критикувайте екслюбимия на приятели ви прекалено емоционално, дори ако го смятате, че е най-лошият човек на света.

По-добре кажете: "Някои от неговите действия ме объркваха".

Друг/а ли срещна?

Какво искате да разберете с този въпрос? Дали приятелят ви се разделя или развежда, защото обича да кръшка?

Изневярата е винаги нож с две остриета, независимо дали е в любовта, работата или учението. Но дори и да е факт, тя не може да бъде причината, а по-скоро е ефект от процесите, довели до раздялата.

Ако сте достатъчно близки с приятеля си, скоро ще научите всички подробности. Но засега запазете любопитството си за вас.

По-добре кажете: "Сигурен съм, че ще срещнеш страхотен човек, когато дойде времето."

Нека вашият приятел да знае, че не е сам, че разбирате чувствата му, че сте тук, за да го подкрепите. Изслушайте го, попитайте дали има нужда от помощ и проявете интерес към емоциите му, но не пресичайте линията. Думите са мощно оръжие, способни да раняват и да излекуват, така че ги избирайте разумно, за да изпратите посланието "Чувам те и те разбирам и съм готов да премина през това с теб."

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X