Напишете дума/думи за търсене

Нова серия 4K LED телевизори внасят в домовете ни картина с безкомпромисно качество

Един от първите и най-важни критерии при избора ни на телевизор е качеството на картината. Качеството на картината при LED телевизорите е издигнато до нови нива с използването на 4K HDR панели, по-мощна видео обработка и оптимизирано затъмняване на подсветката. Всички LED модели на Panasonic за 2018 г. са съвместими с висок динамичен диапазон (HDR) за пресъздаване на детайлни и прецизни изображения, а новата им флагманска 4K LED серия FX780 представлява върхът на 4K HDR и LED технологиите, като може да предложи най-високи нива на яркост, надвишаващи с около 20% моделите от предходната година. Освен това, FX780 е оборудван с процесора HCX (Hollywood Cinema Experience), който се използва също и при OLED моделите на Panasonic, както и с панел 4K HDR Pro Cinema Display. Другите две ключови технологии, с които е оборудван моделът, са Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) и Local Dimming Pro (Професионално локално затъмняване), благодарение на които се изобразяват повече и по-прецизни цветове. LED екраните на Panasonic сега са способни да показват и най-фините разлики в нюансите, което придава по-голяма дълбочина на образите и подобрява пространствения ефект.

Благодарение на прецизния контрол от процесора HCX, балансът на бялото също е подобрен, в резултат на което се възпроизвеждат много по-точни и реалистични цветове. Самият процесор е разработен на базата на изключителните технологии и методи за обработка на изображенията, развивани и прилагани в продължение на десетилетия при плазмените екрани и в собственото подразделение за професионално аудио-визуално оборудване на Panasonic.

Флагманът FX780 се отличава и със своя супербърз панел, с който се елиминира размазването при бързите движения за изключително чисто и гладко изобразяване - например на спортни състезания и екшън филми.

Друг много съществен момент при избор на телевизор е дали и как ще се впише в пространството и обзавеждането на дома. И тук FX780 се представя повече от добре, като може да задоволи и най-изтънчените вкусове. С монолитния си стъклен дизайн без рамка всички модели от серията FX780 имат изискан външен вид, еднакво приятен за гледане от всички страни и ъгли благодарение на т.нар. 360° дизайн, при който няма дразнещи погледа елементи. С малък корпус, който скрива всички кабели и връзки, и се прелива в изцяло стъклената облицовка на екрана, тези новаторски модели предефинират концепцията за телевизионен дизайн.

FX780 поддържа HDR-Multi, което включва HDR10, HLG и новата технология за динамични метаданни HDR10+. Това автоматично осигурява на притежателите му пресъздаване на детайлни и прецизни изображения, отразяващи най-точно творческите намерения на филмовите режисьори, и достъп до библиотеката Prime Video на Amazon в HDR10+ формат. Сред заглавията в каталога й са “Великата обиколка” (The Grand Tour), награденият със Златен глобус сериал “Удивителната мисис Мейзъл” (The Marvelous Mrs. Maisel), “Кърлежът” (The Tick) и “Човекът във високия замък” (The Man in the High Castle), както и много други лицензирани заглавия.

X