Напишете дума/думи за търсене

Златен век в мъжката мода - черният смокинг все по-рядко на червения килим

Американският актьор Дарън Крис бе облечен със сако с флорални мотиви на церемонията "Златен глобус" Снимка: Ройтерс

Блестящи сака, карирани платове - от две години мъжете все по-отчетливо се противопоставят на догмата, свързана с носене на черен смокинг на червения килим. Това е знак за начало на нов златен век в мъжката мода, освободена от стереотипите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Винаги е имало мъже, които не се съобразяват изцяло с дрескода, но едва от около две години това се възприема добре от медиите", заяви модният дизайнер Андрю Гелуикс, сред чиито клиенти са редица талантливи млади актьори, по-специално Брандън Флин.

"Мъжете се придържат към дрескода, но един от тях носи смокинг и кецове, а друг е облякъл суичър под смокинга", поясни модният дизайнер Саша Лилич, който е работил с Лени Кравиц и Ейдриън Броуди. Музикантът и продуцент Фарел Уилямс и в по-малка степен актьорът и певец Джаред Лето са сред първите, които наложиха тази нова тенденция.

"Имаме щастието да живеем с поколение, което се радва да види каква новост в модата ще бъде предложена от мъже знаменитости на червения килим - отбеляза модният дизайнер Даниъл Браун, който е сътрудничил с певеца Джон Леджънд и рапъра Тайга. - Днес да си смятан за най-добре облечения мъж на червения килим е свързано с надпревара, която е като тази сред жените."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X