Напишете дума/думи за търсене

Фолкдивите Преслава и Галена някога делят легло, а днес не си говорят

И двете са открития на Милко Калайджиев. Стартират кариерата си през един ден - едната на 20 януари 2004 г., а другата - на 21-и. Сега празнуват 15 години на сцената. Те са сред най-талантливите и популярни имена в попфолка - Преслава и Галена.

Свързват ги много общи неща - музикалната компания “Пайнер”, за която работят, Милко Калайджиев, който ги открива за голямата сцена, 15-годишен път в попфолка и общо приятелско минало.

“Преди години живеехме в един малък апартамент в Димитровград, споделяхме едно легло, да не кажа и дрехи”, разказват в свои общи интервюта преди време Преслава и Галена. “В този апартамент нямахме завеси и използвахме стъклата за огледала”, спомня си Галена и добавя, че вероятно е било нещо като вечерното шоу на Петя и Галя (истинските имена на звездите - б.р.) за всички съседи наоколо. Преди едностайното апартаментче в Димитровград и приятелството между двете Петя и Галена са обикновени момичета с необикновен певчески талант. 

Преслава в първите години, когато влиза в музикалния бизнес.
Преслава в първите години, когато влиза в музикалния бизнес.
Преслава е родена през 1984 г. в Добрич, а истинското й име е Петя Иванова . Тя е по-малкото от двете деца в семейството на шивачка и международен шофьор. Кака Ивелина в момента също е певица в каталога на “Пайнер”. На промоцията на първия си албум “Преслава” певицата представи майка си на сцената и разказа, че дължи успеха и таланта си на нея. Преслава пее от малка и едва 7-годишна изпълнява първата си песен с оркестър - “Тръгнала ми е мома Милена”. После завършва музикалното си образование в училището по изкуствата СОУ “Св. Климент Охридски” в Добрич със специалност “Фолклорно пеене” и музикален инструмент гъдулка. От 15-годишна пее по заведения с оркестър. На 20 г. подписва професионален договор с “Пайнер” и записва първите си хитове. Тогава е сред певиците с най-голям естествен бюст - над 100 см. През годините обаче Преслава два пъти намалява гръдната си обиколка заради здравословни причини. 

Галена в началото на кариерата си
Галена в началото на кариерата си
Галена пуска първата си песен като Галя. Рожденото име е Галина Генчева и е третото дете в семейството си. Родена е в Смядово през 1985 г. Учи народно пеене в музикалното училище в Шумен, а две години по-късно се премества и продължава образованието си в Димитровград. Там подписва и договор с фирма “Пайнер”. След това започва и голямото приятелство между двете, което е повече от съквартирантство и колегиалност. Те споделят всичките си тайни, разменят си дрехи, заедно се радват и плачат за всичко, което им се случва през годините.

Преслава си спомня моменти, в които е имала труден период или проблем, а Галена е плакала повече от нея. Двете обичали да прекарват времето си заедно и веднъж катастрофират в опит да си общуват, докато всяка е в своята кола.

“На един Великден пътувахме от Свиленград към Димитровград. Ние се ядосвахме, че сме с две коли и не можем да си говорим. Нагласяхме си огледалата и си показвахме коя какъв гланц за устни си слага. Слушахме една песен на Индира Радич”, разказват преди време с усмивка двете изпълнителки. И в цялата тази приятелска еуфория Галена успява да удари отзад колата на Преслава.

Двете певици участваха в благотворително издание на “Стани богат” през 2010 г. СНИМКА: КАДЪР ОТ НОВА ТВ
Двете певици участваха в благотворително издание на “Стани богат” през 2010 г. СНИМКА: КАДЪР ОТ НОВА ТВ
Освен общи спомени, преживявания и една лека автомобилна катастрофа двете певици имат и няколко съвместни песни - “Хайде, откажи ме” и “Живей” в дует, “Бутилка” заедно с Борис Дали и “Лале ли си, зюмбюл ли си”, която записват с Анелия, Деси Слава, Емилия и Цветелина Янева в нов аранжимент. Преслава дори поделя наградата си “Певица на годината” за 2008 г. с Галена

“Искам да разделя тази награда с една колежка, която - за мен е обида - дори не е номинирана. Галче, ела тук при мен”, каза Преслава и разплака на сцената приятелката си Галена, която тогава е бременна с първия си син.

За 15-те години на сцената Преслава има 14 приза за певица на годината не само от телевизия “Планета”. Общият брой на наградите ѝ е над 60. Има 6 албума, 3 компилации и 2 видеоалбума. Сред най-големите ѝ хитове са: “Дяволско желание”, “И когато съмне”, “Новата ти”, “Не съм ангел”, “Пази се от приятелки”, “Ако утре ме губиш” и др.

Преслава с букет от продуцента инж. Митко Димитров
Преслава с букет от продуцента инж. Митко Димитров
От миналата година Преслава е майка на момиченце - Паола, от връзката ѝ с бизнесмена Павел, с когото живее на семейни начала.

Галена е удостоявана с приза “Певица на годината” 4 пъти, а наградите ѝ са 70. Дискографията ѝ съдържа 5 албума, 3 компилации и два видеоалбума. Някои от най-хитовите ѝ парчета са: “Утешителна награда”, “Знам диагнозата”, “Хавана Тропикана”, “Тихо ми пази”, #TheBo$$.

През 2013 г. създава и своя модна колекция заедно със стилистите Добромир Киряков и Борче Ристовски.

Галена от години изживява любовната си приказва с бизнесмена Галин, с когото имат двама синове - Стефан и Александър.

Певиците са сред най-хитовите и обсъждани имена в попфолка. Жълтите медии често пишат за срив в отношенията им и конфликти помежду им.

“Беше излязло измислено интервю с Галена, което аз не можех да повярвам, че е давала. Имало е моменти, в които се срещаме и в първите моменти се гледаме подозрително. Но после се разбираме за 2 минути”, казва Преслава.

Двете обаче са

категорични, че

никога не са били

скарани

Имали са периоди, в които се “гледат странно”, но им трябва един час, за да си кажат всичко.

Преди около две години Галена първа признава, че има отчуждение между нея и Преслава.

Галена също с букет от продуцента инж. Димитров
Галена също с букет от продуцента инж. Димитров
“Нямаме лична, само професионална комуникация”, казва Галена в свое интервю тогава.

Според нея причината за кризата в отношенията им е и у двете.

“Тя си има нейна версия, аз - своя, казва Галена и допълва - Никога не сме се карали, просто настъпи едно мълчание.” Не се поздравили и за рождените си дни.

Към днешна дата двете мълчат за отношенията си и почти не дават интервюта пред медии.

В края на януари и те получиха огромни букети рози и поздравителни картички от продуцента си инж. Митко Димитров.

“Снощи бях приятно изненадана с този прекрасен букет и картичка с пожелания към него от инж. М. Димитров, фирма “Пайнер” и екипа на телевизия “Планета”! Помня деня, в който прекрачих вашия праг с едно-единствено желание – ДА ПЕЯ! Благодаря ви от сърце за всичките тези 15 години, в които бяхте зад гърба ми и заедно създадохме толкова хубави песни, които докоснаха сърцата на хората. Моето “Дяволско желание ” е да продължаваме в същия дух и още дълги години “Да горим в любов” заедно!”, написа Преслава в профилите си в социалните мрежи.

Галена също изрази вълнението си от годишнината.

“15 години – не ги усетих, наистина минаха като на лента. Пожелавам си поне до 51-годишна възраст, ако мога, да бъда така на сцената, със същата сила, да го правя поне дотогава. Обичам да давам, не се щадя и не меря кой колко ми дава. Просто се чувствам добре на сцената и това е моето място”, обясни Галена в свое телевизионно интервю. Тя реши да отпразнува годишнината с шумно стилно парти в компанията на свои фенове в столичен клуб. Там представи и новия си видеоклип към песента “Сърце”.

Преслава силно е променила визията си за последните години.
Преслава силно е променила визията си за последните години.
Преслава в момента се радва на майчинството си, но се върна и на клубната сцена. Последната ѝ песен засега е “Да гори в любов”, която излезе през есента на 2018 г. и се превърна в хит. Преди броени дни Преслава бе кума на колежката си Софи Маринова, която подписа брак с любимия си Гринго, а на 24 март ще бъде голямото сватбено тържество.

Галена многократно променя външния си вид за последните 15 г.
Галена многократно променя външния си вид за последните 15 г.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X