Напишете дума/думи за търсене

Рая Пеева: Явор Бахаров никога не ми е посягал

Снимката, с която опровергаха информацията за побоя

“Явор Бахаров е моят приятел, ние живеем на семейни начала. Нито ми е посягал, нито е посягал на друга жена”, каза пред “24 часа” актрисата Рая Пеева. В последните дни името ѝ бе забъркано в скандал заедно с това на приятеля ѝ, актьора Явор Бахаров. Той бе арестуван за нападение над полицейски служител, заради което бе осъден по бързото производство. Наложено му е и наказание - 9 месеца пробация, за сериозна съпротива на униформените. Според информацията актьорът се сбил с жена на улицата, а случаен очевидец на свадата повикал полиция.

“Всичко сме написали във фейсбук, това е нашият отговор.

Аз отричам това да

се е случило,

омръзна ни да се пишат навсякъде такива лъжи”, заяви Пеева. 

РАЯ ПЕЕВА
РАЯ ПЕЕВА

“Някои медии със или без желание комбинират и преувеличават факти. Случката е силно преувеличена и не отговаря на истината. Не е имало насилие над жена, нито пък към полицейски служител , това е доказан факт! В навечерието на 8 март, както и в последните 3 години ние сме заедно. Обичаме се, обичайте се и вие” , написа Бахаров в профила си в социалната мрежа в четвъртък по обед. 

ЯВОР БАХАРОВ
ЯВОР БАХАРОВ

Връзката им започва преди 3 години след 15-годишно приятелство.

“Всъщност е любов като любов, като при всички останали. Е,

може би е малко

като по филмите,

защото се случи изневиделица”, разказва Рая Певва преди време пред “24 часа”. Любовната им история с Бахаров наистина е като по филмите. Двамата живеят в един и същи квартал - “Бъкстон”. И като в сценарий на романтичен филм красавицата се запознава първо с кучето, а после и със стопанина му. “Много клиширано звучи, но е факт”, припомня си актрисата. Следват няколко години на приятелство и излизания в обща компания. 

Рая Пеева и Явор Бахаров са заедно от 3 години.  СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА РАЯ ПЕЕВА ВЪВ ФЕЙСБУК
Рая Пеева и Явор Бахаров са заедно от 3 години. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА РАЯ ПЕЕВА ВЪВ ФЕЙСБУК

“В един момент решихме да пробваме и то взе, че се получи, дано да остане така”, пожелава си Пеева.

Преди това името на Явор Бахаров се свързва с популярни жени като актрисата Луиза Григорова и дъщерята на Фатик - Александра Тюркмен.

 След като Рая Пеева и Явор Бахаров заживяват под един покрив, нещата продължават да бъдат като по филмите.

Често канят гости,

за които и

двамата готвят,

а всяка сутрин имат ритуал - пият кафето си заедно, с което поставят началото на новия ден. И всяка неделя си правят палачинки.

Рая Пеева е дете на музиканта Пейо Пеев, основател на групите “Импулс” и “Спринт”, работил дълги години в Сеул, Република Корея, и актрисата Красимира Демирева. Когато е малка, започва да се занимава с музика, подтикната от баща си. Той, съвсем очаквано, я записва на пиано и солфеж, а тя и до днес обича музиката. 

“Това, че съм актриса, съвсем не означава, че съм се отказала от музиката - това е съвкупност от всички други изкуства в едно. Ние можем да бъдем всичко. Аз продължавам да свиря на пиано, когато мога, и пея. В едно представление на Малин Кръстев изпълнявам страхотна песен, която той ми имаше доверие да ми даде да изпея, и тя взе, че стана. Във филма за Леа Иванова също ми помогна това, че баща ми ме е записал на солфеж като малка”, разказва тя.

Като тийнейджърка обмисляла варианта да стане дизайнерка. Сред хобитата ѝ било да си намира нестандартни дрехи в магазините втора употреба и да ги преправя в още по-интересни.

“Грам не се притеснявам, че пазарувам от тях, даже се кефя, че не изглеждам като многото ходещи шкафчета по улицата”, признава Пеева преди време. 

Актрисата с родителите си - Пейо Пеев и Красимира Демирева  СНИМКА: АРХИВ
Актрисата с родителите си - Пейо Пеев и Красимира Демирева СНИМКА: АРХИВ

Тя обаче избира актьорската професия за своя по примера на майка си. И с малко побутване от съдбата. Майката на Рая - Красимира Демирева, случайно среща режисьора Георги Костов, който към онзи момент си търси “някое шантаво младо момиче за сценария на “Пистолет, куфар и два смърдящи варела”. Да не се вписва в тълпата”, уточнява режисьорът. А тя му отговорила: “Ти току-що описа дъщеря ми”, вадейки от чантата си “една тъпа снимка на Рая, където е с черна коса и гледа като ремсистка пред разстрел”, разказва преди време пред “24 часа” майката на Пеева.

Така я записва на кастинг за филма, а след няколко етапа на подбор тя взема ролята. На първите проби за филма обаче Пеева отива с бояджийски дрехи, и то не за да направи впечатление.

“Тогава работех като сервитьорка в заведение. Шефът ни беше измислил чуден тиймбилдинг - да боядисаме цялата градина в бяло за новия сезон. Майка ми се обади да ми каже да отида. Въобще нямах време. Бързах да се връщам, за да продължа с четката”, разказва за онзи ден Рая. Обадили ѝ се след седмица да ѝ кажат, че е одобрена за главната роля. Към онзи момент Рая Пеева дори още не е учила в НАТФИЗ. Кандидатствала чак след края на снимките за филма и я приели от раз.

Според Пеева обаче било неизбежно да стане актриса.

“Аз нямаше да стана нещо друго освен актриса. Това ми е в кръвта”, казва тя. Завършва Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Здравко Митков през 2014 г., а година след това става част от трупата на Младежкия театър. Сред ролите ѝ на театралната сцена са Саша в “Иванов” от А. П. Чехов, Моли в “Любовна песен” от Джон Колвенбак, Гъсеница в “Алиса в Страната на чудесата” по Луис Карол и др. През 2012 г.

Рая Пеева взема

“Икар” за дебют

за ролята на Алис в “Отблизо” от Патрик Марбър, реж. проф. Здравко Митков. Сега играе в няколко постановки на Младежкия театър. Сред екранните ѝ превъплъщения са на Леа Иванова в “Пеещите обувки”, както и Поля от сериала “Скъпи наследници”. Актрисата има и малка роля в лентата “Живи комини” на Радослав Спасов. 

През 2012 г. Пеева получава “Икар” за дебют.  СНИМКА: АРХИВ
През 2012 г. Пеева получава “Икар” за дебют. СНИМКА: АРХИВ

Според нея актьорската професия съвсем не е лека. “Много е трудно да си актьор в България и да работиш само това.”  

Актьорите на сватба на свои приятели
Актьорите на сватба на свои приятели
 
РАЯ ПЕЕВА
РАЯ ПЕЕВА

Съдия Лазарова оправда Бареков, вкара в ареста Емил Крокодила

Съдия Мила Лазарова, която одобри споразумението между Явор Бахаров и прокуратурата, е магистратът, който през 2013 г. остави в ареста гангстера Емил Милев-Крокодила. Той беше заловен след няколко години издирване. Срещу него се водят 2 дела за грабежи вече в Специализирания наказателен съд и още е на топло.

Съдия Лазарова е гледала и други медийни дела. През 2014 г. оправда евродепутата Николай Бареков по частна тъжба на Бойко Борисов, който го съдеше, защото го нарекъл тъп по телевизията.

В сряда, 6 март, делото по бързата процедура срещу Явор Бахаров е разпределено на съдия Лазарова, която го наказа с 9 месеца пробация и го предупреди, че ако се видят следващ път, може и да го вкарат в затвора. Делото срещу Бахаров е по бързото производство за хулиганство и съпротива на полицейски орган. То приключва до 7 дни от престъплението, в случая дори по-кратко - за 4 денонощия.

На следващия ден, в четвъртък, Явор Бахаров отново беше в районния съд, но като свидетел по гражданско дело, което продуцентите на филма “Под прикритие” водят срещу фирма, печатала лотарийни билети с ликовете на героите от сериала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X