Напишете дума/думи за търсене

Защо си струва да планираме почивка в Анталия

Древна Анталия е източната врата към тюркоазното крайбрежие на турската Ривиера. Място, което съчетава разточителния разкош на най-луксозните почивки с исторически места и забележителности, които ще задоволят всички пътешественически страсти. Ето няколко причини да посетите Анталия още това лято.

Почувствайте се като кралска особа на плажа

Местните все още нямат категорична теория как Kleopatra Beach е получил своето име, но е сигурно, че това е едно от най-приказните места в Анталия. През деня тук може да се развихрите в една от всички водни активности, които се предлагат по плажната ивица, а вечер – да релаксирате с коктейли и страхотна музика. Изобщо плажовете в Анталия са безкрайни и смайващи. Няма как в едно пътуване да обиколите всичките, но винаги може да се върнете.

Усетете историята, потопете се в културата

Духът на отминали векове и истории е затворен сред уличките на стария град Калейджи и приласкава туристи всяка година. Не пропускайте да посетите джамиите Селджук Картай и Текели Мехмет Паша, както и минарето Кесик. Минете през Адриановата порта, вдигната в чест на военната мощ и победите на римския император Адриан. Кулата Хъдърлък, която някога е служила за корабен фар, също е притегателна точка за туристи.

Тук партито е без почивка

На Перлата на турската Ривиера купонът не спира и това прави дестинацията перфектна и за всички млади хора, които търсят подобен тип почивка. Световноизвестни диджеи са в епицентъра на партита в някои от най-посещаваните нощни заведения, на които може изобщо да попаднете. С танци и хубава музика в Анталия не само ще изпратите залеза, но и ще посрещнете изгрева.

Сафари в планината

А пък може да се откъснете от плажуването и безкрайните партита и да наемете джип, с който да направите сафари в планината. Отправете се по течението на р. Дим и се насладете на невероятни гледки и изживявания. По този път ще научите много любопитни неща за древните традиции, на които местните все още държат.

Невероятна кухня

Турция е световноизвестна със своята кухня. Фудита от цял свят прииждат всяка година, за да опитат оригинално гюзлеме, пиде и безбройните сладкиши, които никъде другаде нямат този смайващ вкус.

На шопинг

Ако пък любимият ви спорт е шопингът, тук може да се упражните с кеф. Везирхан Капалъ Чаршъ е малката версия на прочутия Капалъ Чаршъ, но освен него имате възможност да попаднете в бутиците на почти всички световноизвестни фешън марки.

Доверете се на опитен туроператор!

Ако искате да опитате всичко това и още много красиви изживявания през това лято, доверете се на сигурен туроператор, който не само ще осигури спокойствието ви, но и ще ви помогне да вземете максимума от своето пътуване. Препоръчваме ви горещо да разгледате програмата на туристическа агенция Solvex. Те предоставят избор между изпитани хотели, като вие може да изберете между хотели с 3 и с 5 звезди най-подходящото място за вас и като условия, и като цена. Благодарение на допълнителните екскурзии, които Solvex организират за своите клиенти, вашето изживяване може да се допълни с плаване с кораб, летене с балон с горещ въздух в прочутата Кападокия, гмуркане с професионално оборудване и инструктор, шоу с делфини, разглеждане на едно от най-удивителните места на света – Памуккале и много други.

Потърсете ги тук и нека лятото започне сега - изберете си "почивка в Анталия". Насладете се!

X