Напишете дума/думи за търсене

12 домашни хитрини за кухнята

* Лесно може да проверите колко прясно е суровото яйце, като го пуснете в дълбока чаша с вода. Ако потъне, всичко е наред, но ако остане на повърхността, със сигурност е по-старо и трябва да имате едно наум.

* За да не допуснете загниването на зеленчуците в хладилника ги увийте в хартия или постелете на дъното на чекмеджетата хартия или вестник.
* Ако ви трябват само няколко капки лимон, може да ги извлечете от плода, без да го режете, а като направите малка дупчица.

* Случвало ли ви се е да изхвърлите голямо количество брашно, защото вътре има бръмбар или друго насекомо? Решението е в дафиновия лист. Сложете в кутията от него и нежеланите пълзящи ще стоят далеч.

* Не изхвърляйте изсъхналия хляб! Може да го "съживите", като го сложите за 10 секунди в микровълновата фурна.

Снимки Pixabay.com
Снимки Pixabay.com
* Повехналите зеленчуци възстановяват свежестта си с накисване в ледена вода, в която е добавен и обелен картоф.
* Бананите често почерняват. Това може да се избегне, ако не ги отделяте от дръжката, ако няма да консумирате веднага.
* Ако млякото е загоряло и изкипяло, пуснете вътре щипка сол и ще отстраните неприятната миризма.
* За да направите месото по-крехко преди готвене, може да го накиснете в бира, оцет или сок от цитрусови плодове. Със същата цел преди да го печете, може да му направите няколко резки с ренде.
* Може да ускорите узряването на плод, ако го оставите за една нощ увит в хартия заедно с ябълка.
* Пластмасовите кутии за храна лесно абсорбират миризми. Затова когато не ги използвате, дръжте вътре намачкани вестници.
* Загорелият тиган ще се измие лесно, ако посипете дъното му със сода, добавите 4-5 чаени лъжички сол и сипете вода. Оставете така за през нощта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X