Напишете дума/думи за търсене

Топ 7 мъжки аромати според господата

Ако търсите приличен мъжки парфюм, препоръчваме ви да изберете от седемте най-добри мъжки аромати, създадени от световно известни парфюмни къщи.

Характеристики на мъжките парфюми

Повечето мъжки аромати се отличават със свежест, пикантност и богатство. Това кара жените да губят ума и дума. Изборът на аромат за любим господин без негово участие обаче е доста труден, защото често мъжете избягват да ползват остри миризми. В селекцията ще ви разкажем за 7 елитни парфюма, които са популярни сред представителите на силиня пол по целия свят.

Creed Aventus

Този аромат е подходящ за тези, които не обичат прекалено грубите и натрапчиви миризми. Авентус е известен със свежестта и издръжливостта си през целия ден, но не оставя прекалено наситена следа след себе си. Този парфюм от Creed се приписва на аромати, които хармонично допълват усещането за мъж по всяко време на годината или ден. Връхната нотка на Aventus на Creed се състои от комбинация от ябълка, ананас, касис и бергамот, последвана от сърдечни нотки - жасмин, пачули, роза и бреза. Композицията завършва с акорд от амбра, мускус, мъх и ванилия.

Dior Sauvage

Кратък и смел аромат за уверени мъже. В този парфюм майсторите на уханията пресъздават образа на съвременния господин: силен, безстрашен и с трезв ум. Ароматната композиция изглежда семпла, но е безкомпромисно омайваща. За Sauvage парфюмериите Dior са избрали елегантно трио: амброксан, сечуански пипер и бергамот.

Paco Rabanne 1 Million

Дървесно-пикантен аромат, роден в гореща Испания. 1 Million - парфюм за харизматичен мъж в костюм, мил и обгръщащ. Като част от сложната миризма при първия контакт с този фрагранс се усещат ярки нотки на грейпфрут, мандарина и мента, след което се отваря сърцето на състава от рози и подправки,а накрая може да почувствате смесицата между кожа, дървесен акорд, амбра и пачули. 1 Million от Paco Rabanne е известен със своята пикантна сладост, богатство и устойчивост, затова се смята, че този парфюм е най-подходящ за студения сезон.

Armani Acqua di Gio Pour Homme

Легендарният луксозен аромат от култовата парфюмна къща. Въпреки сложността на състава на Acqua di Gio Pour Homme миризмата изглежда много лека, свежа и примамлива. Такъв парфюм ще подхожда както на млади и дръзки, така и на уважавани, но енергични представители на мъжете.

Ароматният състав се основава на амбра, дъбов мъх, мускус, пачули и кедър, сърдечните нотки се изразяват чрез сложна комбинация от циклама, зюмбюл, виолетка, роза и жасмин с кориандър, розмарин, индийско орехче и праскова. Първата нотка на популярния аромат на Armani е поразителна със своята свежест - липа, портокал, мандарина, бергамот, жасмин и нероли.

Hugo Boss BOSS Bottled

Дъхав аромат за специален повод. BOSS Bottled е създаден за уверени, харизматични и активни мъже, които винаги си проправят път. Основата на аромата е кедър, сандалово дърво, ветивер, маслиново дърво и ванилия, а сърдечните нотки са канела, карамфил и махагон. Известният парфюмерист Аник Менардо избра за първоначални нотки бергамот, здравец, дъбов мъх в комбинация с ябълка, слива и лимон. В тази миризма от Hugo Boss има блестящ баланс между дървесни и плодови нотки, което придава свеж и дълбок аромат с пленителна диря след себе си.

Calvin Klein Man

Един от най-секси ароматите в тази колекция. Той обгръща и разпалва страстта, пленява и кара момичетата да се обръщат, когато мъж с ухание на Calvin Klein Man минава покрай тях. Безспорно този парфюм от Calvin Klein е създаден за дръзки, решителни и съблазнителни мъже и е незаменим за вечерни романтични срещи. Той принадлежи към ароматните, пикантни и дървесни аромати, но нотките на мандарина, мента и виолетки интригуват със свежест при първия контакт. В основата на този парфюм са кипарис, мускус, кехлибар, сандалово дърво и гваяково дърво, а сърдечните нотки са тамян, дафинов лист, мента и индийско орехче.

Versace Eros

Аромат за смелите и страстни представители на по-силния пол на всяка възраст. Eros се характеризира със свежест и издръжливост и може да се похвали с ненатрапчива, но примамлива диря. Връхните нотки са представени от сбита и свежа комбинация от лимон, мента и зелена ябълка, след което сърдечните нотки - амброксан, здравец и боб от тонка, в основата на аромата - сладка ванилия, омайващ ветивер, кедър и дъбов мъх.

Как да изберем парфюм за мъже

Разбира се, избирането на перфектната миризма за мъж без негово участие не е лесна задача. Въпреки това след като сте проучили описания и отзиви, както и да се запознаете по-добре с различни аромати в магазина за парфюми, може ясно да различите миризмата, която подхожда на вашия мъж от неподходящата. Важно е да избирате от оригинални аромати и да избягвате реплики със съмнително качество, защото само в маркови бутилки ще намерите цялото количество ароматни състави и качествени компоненти, които гарантират трайност и правини остатъчни нотки. Може да закупите луксозни парфюми на намалени цени в «Черен петък» — деня на неистовите отстъпки, който ще се проведе в много магазини на 29 ноември.

X