Напишете дума/думи за търсене

7 начина за повече обем на тънката коса

Косата се нуждае от специални грижи и внимание. Тънката и повредена коса може да разкрие много за здравето - от медицински състояния до лоши хранителни навици.

Преди това обаче се уверете, че тънкостта на косата не е свързана с нарушения на работата на щитовидната жлеза, недостиг на витамини или желязо, анемия и проблеми с хормоните. Съществува и състояние, наречено андрогенна алопеция, което е генетично и може да започне през двадесетте години или след менопаузата.

1. Желатин с етерично масло 
Желатинът е супербогат източник на протеини и това го прави най-добрата съставка за маска за сгъстяване и укрепване на тънката и увредена коса. Смесете вода, неовкусен желатин и няколко капки етерично масло, след което нанесете сместа върху косата и масажирайте. Изчакайте няколко минути и изплакнете с хладка вода.

2. Яйца и кисело мляко
Яйцата са богати на протеини, биотин и витамин В12, които са от съществено значение за укрепване на тънката и мазна коса. Вземете няколко яйца и ги смесете с кисело мляко, нанесете сместа върху косата и я оставете за около час. След това измийте, подсушете внимателно с кърпа и да се насладите на резултатите.

3. Спете с коса, вързана на кок
Измийте косата си непосредствено преди лягане и я вържете на висок кок. Когато се събудите, ще забележите удвояване на обема. Може също да завиете косата на две рогчета за по-къдрав вид.

4. Масажирайте скалпа с масло преди измиване
Масажирането на скалпа може да помогне за растежа и сгъстяването на косата. То подпомага кръвообращението. Преди да нанасете шампоан, масажирайте кръгообразно. Използвайте специално масло за коса или няколко капки кокосово масло, което е изключително полезно за накъдрена и повредена коса.

5. Включете повече зеленчуци, плодове и протеини в диетата си
Тънкият косъм се свързва не само с липсата на обем, но и с късането на косата. Ако искате силна и здрава коса, определено трябва да включите в диетата си зеленчуци и плодове. Косата се нуждае от желязо, биотин и витамини, за да расте здрава. Много зеленчуци, включително спанакът и бобът, са с високо съдържание на желязо, а плодовете също са чудесни източници на витамини.
Бананите, фъстъците и карфиолът също съдържат биотин. За гъста коса е необходим и протеин. Пълнозърнестите храни и соята са чудесни източници на протеини.

6. Забравете за пресата и и извадете старите ролки
Топлината не е приятел на силната и гъста коса, защото може да доведе до интензивно накъсване. След като приключите с измиването на косата, опитайте да я изсушите внимателно с кърпа и след това използвайте сешоар на ниска степен, ако изобщо решите да посегнете към него. Вместо да използвате маша или преса, навийте косата с горещи ролки. Може да добавите малко лак за коса преди навиване, за да направите обема по-издръжлив.

7. Използвайте маска от авокадо и яйца веднъж седмично

Смесете авокадо, което е с високо съдържание на протеини, яйца за блясък и обем със зехтин или арганово масло и супена лъжица мед, за да създадете суперпитателна маска за коса. Нанесете върху суха или мокра коса, изчакайте 20 мин и я измийте. Използвайте редовно и бързо ще забележите разлика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X