Напишете дума/думи за търсене

Забавни факти за тестисите

Природата (и под природа имаме предвид нашата човешка анатомия) е чудо на движещите се части и функции. Има хормони, жлези, миризми и автоматични реакции - всички се комбинират, за да създадат човек, който ходи, говори, диша.

Ето няколко забавни факта, които трябва да знаете за мъжките тестиси:

1. Човешки тестиси произвеждат 200 милиона сперматозоиди на ден

Ако мислите, че сте изтощени след дълъг работен ден, просто си представете през какво са преминали тестисите на мъжа ви!

2. Тестисите на всички започват вътре в телата им

Този репродуктивен орган завършва от външната страна на тялото (поне при хората), но тестисите всъщност се развиват в корема. За повечето мъже тестисите им падат във външното положение през последните няколко седмици преди да се родят. Ето защо недоносените бебета имат по-висок процент на неспаднали тестиси, отколкото бебетата, които излизат навреме. Дори доносените бебета обаче могат да имат тестиси, които остават в телата им след раждането им и се нуждаят от време и/или малко помощ, за да "излязат".

3. Тестисите всъщност могат да се върнат в корема

Много хора не осъзнават, че тестисите могат да се върнат в хибернация, дори и след като висят ниско и стабилно от години. Кърмачетата, и дори момчета в предпубертет, могат да изпитат магически изчезващи тестиси, ако мускулите в скротума имат рефлекс и избутват момчетата обратно в корема.

4. По-малките топки означават по-дълбоки гласове при някои маймуни

Дълбоките, силни гласове отдавна се смятат за част от цялостния пакет мъжественост и сексуалност. Когато става въпрос за маймуните обаче, дълбоките и силни гласове означават по-малки тестиси. Изглежда, че майката природа е направила компромис между това тези животни да имат способността да привличат женски със секси гласови знаци или да бъдат дарени с топки, които предлагат много сила за производство на сперма.

5. Единият тестис е по-голям от другия

Една от топките на мъжа ви е по-голяма от другата. Въпреки че има различни изследвания и теории относно тестисите на момчетата, които обикновено се измерват с различна дължина, в повечето случаи едната топка - обикновено лявата - обича да е по-близо до гравитационното привличане на Земята. По очевидни причини и без това стегнатото недвижимо имущество между краката би било доста неудобно, ако топките са разположени една до друга симетрично. Логично е, че мъжкото тяло е проектирано по начин, който предпазва тези две ключови части от анатомията да не се смачкват.

6. Човешките тестиси съдържат повече разнообразни протеини от всеки друг орган в тялото

Телата на човешките същества съдържат близо 20 000 протеина - основни компоненти, които се намират във всяка една клетка на органите, тъканите, кръвта, мускулите, хрущялите и всичко останало. Но протеините в тестисите са най-разнообразни.

7. Липсата на топки може да направи мъжа световноизвестен певец

Още по времето, когато на жените не е било позволено да пеят в хора на Римокатолическата църква, е трябвало момчета преди пубертета да изпълнят фалцетните тонове, които често се пеят от жените днес. За да попречат на пубертета да промени гласовете на най-талантливите си вокалисти, римляните преди 20-ти век кастрират своите звездни певци. Премахването на тестисите спира производството на тестостерон, което позволява на певците да запазят своя висок, младежки глас.

8. Тестисите са част от историята на правото

Думата „тестиси“ произлиза от латинската дума „тестис“, което означава „свидетел“. Въпреки че лингвистите не са съвсем сигурни как тези две думи са свързани, някои вярват, че древните римляни е трябвало да поставят топките си пред всички, когато са се клели в истината (или са свидетелствали) в съда.

По-големите топки тикат към изневяра

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X