Напишете дума/думи за търсене

Седемте характеристики на хората, които жадуват за любов

Хората, които изпитват силно желание за любов, често са изпитвали липса на обич или емоционална близост в детството.

Хората, които израстват с липса на обич, преминават през живота в очакване раната да заздравее. Те смятат, че имат нужда от други индивиди, за да се излекуват. Но само самоприемането и любовта към себе си могат наистина да им помогнат да се излекуват.

Тези индивиди често бъркат тези две неща с любов и приемане от останалите. Разбира се, няма нищо лошо в това да искаме любов и приемане отвън, но е по-проблематично, когато става въпрос за личности, на които им липсва обич. Това е така, защото те се опитват да компенсират липсата й и да намерят любов към себе си чрез околните.


Хората, които жадуват за любов, често създават ситуации, които увеличават празнотата, която изпитват вътре. Това е сложен психологически проблем, който изисква психологическа помощ.
Кои са седемте характеристики на индивидите, които изпитват тази спешна нужда от любов?

1. Обсебване с обич

Хората, които жадуват за любов, придават огромно значение на привързаността. Може дори да мислят, че нищо друго няма значение. Така вътре в тях се запалва огън, когато някой друг им показва обич.
Наистина им е трудно да позволят на обичта да идва и да си отива естествено. Самата мисъл да я получат ги притеснява. Те се чувстват едновременно развълнувани и ужасени от това и често стават обсебени от нея.

2. Опитват се да контролират хората

Обичайно е да станат притежателни и да контролират хората, които им показват обич. Правят това само защото искат да избегнат собствената си болка. Тези хора са склонни да имат несъзнавано убеждение, че ако държат този човек в полезрението си, никога няма да го загубят. Страхът от изоставяне и предателство - продукт на емоционалната им рана, ги кара да жадуват за контрол. Но това често води до разпадане на отношенията.

3. Взискателни са
Хората, които не са получили истинска любов, имат проблеми да повярват в нея по-късно в живота. Затова изискват постоянни прояви на привързаност. Те могат да станат много взискателни с партньори или с всеки, с когото имат емоционална връзка.
Могат да кажат неща като: „Имах нужда от теб, но ти не беше до мен“ или „Надявах се, че ще направиш нещо специално, но не го направи“. Те смятат любовта за нещо абсолютно и безусловно. Но дори майката не може да ви даде това.

4. Молят за обич
Хората, които жадуват за любов, са склонни да пренебрегват себе си. За тях всичко е по-добро от това да загубят човека, когото обичат. Затова често игнорират собствените си нужди и благосъстояние. Ако смятат, че любимият се отдалечава, ще направят почти всичко, за да не го загубят. Те се чувстват безполезни и мислят, че любовта на другия човек дава стойност на живота им. Това означава, че дори ще се примирят с насилие, ако трябва.

5. Правят твърде много жертви
За тях любовта може да бъде много по-драматична и болезнена, отколкото е необходимо. Те се чувстват толкова благодарни, че някой ги обича, че ще правят всякакви жертви, за да му угодят. Може да стигнат до крайности. Те се държат така, сякаш другият човек е единственият с права и привилегии, а на тях се падат задълженията.

6. Те нямат доверие на другия човек
Не могат да се доверят на другите. Те са постоянно подозрителни и това постепенно отслабва връзките им. Винаги очакват да бъдат изоставени или наранени. Недоверието им е толкова силно, че дори могат да започнат да възприемат добрите неща като лоши или обратно. Те търсят скрити мотиви, скрити планове и конспирации навсякъде. Всичко това е част от техния масивен страх да не бъдат наранени.

7. Те приемат недопустимото
Злоупотребата под каквато и да е форма е неприемлива. За съжаление, липсата на обич често тласка хората към цикъл, в който те ще приемат такъв вид поведение от хора, с които имат емоционална връзка. Те не могат да направят разлика между несъгласие или конфликт и насилие. Може да не се ядосват за нищо, но също така да приемат физически и психически атаки.

Това е много парадоксална ситуация. Хората, които жадуват за любов, я търсят от другите, за да се опитат да запълнят празнината вътре в тях. Но тъй като им липсва любов към себе си, те разбиват сърцето си постоянно. Ето защо професионалната помощ е толкова важна в тези случаи.

Признаци, че бъркаме любовта с емоционален глад

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X