Напишете дума/думи за търсене

Красиви персийски пословици

Някои персийски поговорки за любовта датират отпреди 1000 години. Това не би трябвало да е изненадващо, като се има предвид, че персийската култура се състои от много съвкупности. Всяка от тези култури предлага собствена мъдрост и тяхната комбинация създава прекрасно и интересно общество.

Въпреки че персийските пословици са част от популярната култура, те имат неоспорим философски дух. Персийската империя процъфтява грандиозно и се разпада с трясък – нещо, което със сигурност мотивира дълбоко размишление.

Няма много персийски поговорки за любовта. Тази култура се фокусира повече върху екзистенциалните теми. Древните перси обаче имат някои красиви твърдения за тази сложна емоция.



Това означава, че когато някой копнее да обича и да бъде обичан, той се нуждае от нещо повече от малък жест на обич или мимолетен флирт.
Хората, на които им липсва обич, обичат по специфичен начин. Обикновено го правят натрапчиво. Те се чувстват толкова празни, че преувеличават собствените си чувства. Самотното и „жадно” сърце се нуждае от повече от капка вода. Трябва обаче да внимава, за да не пие и твърде много.

Друга персийска поговорка ни предупреждава за нещо, което често се случва във връзките. Понякога, в опит да бъдат равнопоставени, и двамата партньори се опитват да управляват кораба. Това обаче може да е грешка.



Това означава, че ако има двама лидери, действат едновременно, нещата могат да завършат с катастрофа. Вместо да се опитвате всеки да дърпа кормилото към себе си, трябва да се редувате с партньора си. Да имаш двама души с различни идеи, които се опитват да определят маршрута едновременно, е непродуктивно. Вместо това, опитайте се да разделяте и завладявате или да споделяте времето за лидерство по равно.

Миналото често е много присъстващо в любовта, за добро или за лошо. Понякога не успяваме да забравим старите влюбени. Ние държим на грешките и не може да се освободим от болката си.

По-мъдрият избор, в любовта и в живота, е да не оставате в миналото.
Оставете всичко да тече и не се вкопчвайте в ситуации или емоции. Нека животът поеме по своя път. Ако искате да продължите напред, не се обвързвайте с момент, който вече е отминал.

Думата доброта се корени в думата любов. Да бъдеш мил, означава да си заслужил любовта.

С други думи, добрите маниери са по-мощни от агресивността или грубостта. Това е нещо, което всеки, който обича, трябва да помни.
Всички ние преживяваме моменти от живота си, когато изглежда, че всичко процъфтява, включително любовта. Имаме и етапи, които са точно обратното. Нищо не расте, нищо не процъфтява. Понякога тези моменти ни карат да губим надежда и да променим начина си на виждане на света. Но е важно да не се допускаме това.

Ако търсите перли, понякога няма да ги намерите просто защото търсите на грешното място.

Всички тези красиви персийски пословици за любовта ни напомнят, че тя е много сложно чувство. В зависимост от това как подхождате към нея, това може да ви донесе щастие или страдание. Имате способността да откриете кой е най-добрият начин да изпитате любовта, да я култивирате и да я превърнете в положителна сила в живота си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X