Напишете дума/думи за търсене

Неповторимият чар на пътуването с круиз

Източник: Pixabay

Замисляли ли сте се някога за Круизи от България и това колко възможности имате с тях? В днешно време повечето хора са свикнали да пътуват със самолет, без да знаят колко хубаво е да се пътешества с круизен кораб.

Това преживяване ви дава възможност да разгледате много различни забележителности и да се чувствате свободни, докато вълните ви полюшват. Не е нужно да сменяте няколко превозни средства до гръцките острови или Средиземно море. Може лесно да стигнете до желаните дестинации с круиз, който да ви осигури мечтаното пътешествие.

Круизите вече на са скъпа почивка

Круизните почивки винаги са били мечтано преживяване още от времето, когато са били луксозен вид почивки. Сега има много изгодни оферти, които ви позволяват да обиколите редица държави за малко пари. 

Освен екскурзията и всички дестинации, които ще посетите, повечето кораби предлагат разнообразна храна и много забавления. На фона на всички екстри, които получавате, цената на един круиз дори може да ви се стори евтина.

Безопасно ли е?

Съвременните круизни кораби са построени според стандартите за безопасност и екипажите са добре обучени. Те използват най-новото оборудване и индустрията приема ангажимента им към безопасността много сериозно. Те имат отлични екипи за крайбрежна поддръжка, които наблюдават и реагират на опасности като тежко време.

Какви забавления обикновено има на круизните кораби?

Ако се притеснявате да не ви е скучно, докато пътувате, изхвърлете тези мисли от главата си. Има толкова много дейности на круизи, че един ден в морето може да бъде също толкова забавен, колкото разглеждането на забележителности в различните дестинации. 

Как да се забавлявате, докато сте на круиз: 

- фитнес зали и спа – бордовите фитнес центрове предлагат голямо разнообразие от силови и кардио оборудване, а много от тях имат отделни класове, водени от инструктор. Списък със зали ще намерите в ежедневния бюлетин, но всяка от тях има и собствен график с работно време за различните класове;

- забавление за деца – родителите могат да запишат децата си в детски клубове, където педагози и аниматори организират различни игри, състезания, изкуства и занаяти, танцови партита и много други. Някои кораби си партнират с външни компании, за да предлагат уникални програми като уроци по актьорско майсторство, магически трикове, научни експерименти и преживявания и обучение на DJ;

- вечерни забавления – до настъпването на нощта повечето кораби имат атмосфера на Вегас. Казиното обикновено е затворено през деня, а през нощта е пълно с хора, които опитват късмета си в игрални автомати, блекджек или покер. Групи и певци изпълняват своите песни в баровете и салоните, за да може да се насладите на музиката или да танцувате, а пиано баровете стават все по-популярни. 

Има ли опасност от морска болест?

Морската болест се появява при някои хора, които отиват на пътешествие с водно превозно средство. Характеризира се с оплаквания като гадене, виене на свят и редица други симптоми.

Тя може да се управлява по няколко начина. Препоръчва се предварително да се приемат лекарства за морска болест. 

Яжте леки ястия, преди да тръгнете на разходка с лодка и по време на пътуването. Пийте много течности, преди да отплавате, а докато се наслаждавате на своя круиз, наблегнете основно на приема на вода. 

Дръжте под око далечния хоризонт, докато вървите по палубата и в никакъв случай не се навеждайте надолу да гледате вълните. Ако спите на кораб, тогава легнете така, че главата ви да е насочена към носа на водния транспорт. 

  • Ключови думи:
X