Напишете дума/думи за търсене

Опитайте тази рецепта за вкусно пиле с бира

Има много митове за употребата на алкохол при приготвянето на ястия. В страни като Италия, Франция, Аржентина, Чили и дори Испания тази техника в кулинарията има доста положителна репутация, дори в семейства с деца.
Някои хора обаче може да си помислят, че приготвянето на пиле с бира може да не е препоръчително за всички в семейството.
Но това е далеч отвъд истината.

След като се загрее в манджата, повечето от алкохолните свойства на бирата се изпаряват. Тогава остава само вкусът, но без да засяга нервната система.

Въпреки че може да се използва почти всяка бира, всичко зависи от вкуса на човека, който приготвя тази рецепта. Но светлия тип бира е най-препоръчваната и използвана.
Но ако се наслаждавате на по-забележими вкусове, тъмната бира ще донесе малко по-сладък нюанс.

Рецепта за пиле с бира
• 6 пилешки бутчета (около 900 г)
• 1/2 чаша пълнозърнесто брашно (60 г)
• 2 глави лук на филийки
• 3 скилидки чесън без кожа на ситно
• 2 чаши светла бира (500 мл)
• 1 чаша пилешки бульон (250 мл)
• 2 супени лъжици зехтин (30 мл)
• 1 супена лъжица сол (15 г)
• 1 чаена лъжичка смлян черен пипер (5 г)

1. Поставете пилешките бутчета върху дървена дъска и ги посолете добре. След това леко ги потопете в пшеничното брашно. Не е нужно да ги покривате напълно.
2. В тиган със загретия зехтин запържете повърхността на пилето. Идеята е месото да е сурово отвътре, но златисто отвън. Оставете отстрани.
3. В същия тиган запържете леко лука и чесъна. Намалете котлона до минимум, покрийте и оставете зеленчуците да престоят 2 минути.
4. Излейте бирата в тигана и след като се редуцира наполовина, добавете пилешките бутчета с пилешкия бульон в тенджерата. Варете 45 мин.
5. В случай че е необходимо, може да се наложи да добавите малко сол и черен пипер, преди да го сервирате.

Да ви е вкусно!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X