Напишете дума/думи за търсене

Защо жените преодоляват раздялата по-бързо от мъжете

Съществува феномен, който най-вероятно повечето жени са забелязали. И той се изразява в това, че мъжете са склонни да скърбят за загубата на връзка с години.
Все пак всички сме го чували на първа среща, нали?
„Последната ми раздяла беше кошмар. Все още не съм се съвзел напълно от нея.“ Познато, а?

Разбира се, всяка разлъка е различна, но има няколко основни теми, които продължават да изскачат, когато мъжете говорят за бившите си половинки на потенциалните си нови партньори.

Това със сигурност ни навежда на мисълта, че за пореден път психиката на дамите е далеч по-силна. Нещо, което ни помага да преодолеем по-бързо раздялата от господата.


Кои са основните 6 причини за това?

1. Жените са социализирани да се възстановяват от насилие и раздяла, мъжете не са
Начините, по които отглеждаме жените и мъжете в обществото, са много различни един от друг.

Ако погледнете женските списания, ще забележите, че има много статии за това как да преодолеете по-бързо раздялата. Това е част от културата на момичетата.

На момчетата често се казва, че са слаби, ако плачат, и че не трябва да показват емоциите и проблемите си. Те получават малко или никакви насоки за това как да приемат отхвърляне или как да се справят с раздяла. По този начин те затварят болката си, докато не загнои.

Оставянето на кахърното да къкри под повърхността води само до лоши последици за мъжете.

2. Момчетата също са наясно, че може да им е по-трудно да намерят следващото момиче
Последните проучвания сочат, че сега има повече необвързани мъже, отколкото самотни жени.
Не е изненада, че момчетата вече изпитват натиск да се срещат и да се свързват с хора, които им харесват.
Те трябва да ухажват девойките, за да ги убедят да излязат с тях на среща или да споделят леглото им.

Когато реалността, че трябва да започнат отначало след поредния отказ или раздяла, ги удари, много младежи започват да изпитват страх. Никой не харесва идеята да бъдат отхвърлени всичките му усилия. Това е особено вярно, ако момичето е било мило с него или ако е чувствал, че тя е „Единствената“.

Да загубиш някого, е гадно, но боли повече, когато загубиш човек, когото си смятал за „сигурно нещо“. Мъжете, които губят добри жени заради собствените си действия, често изпадат в паника, когато усетят пълната степен на последствията от тях.

3. Повечето мъже нямат на кого да се опрат за подкрепа при раздяла
Когато едно момиче се раздели с момче, родителите й ще я утешат. Приятелите й веднага заобикалят. Ако има по-голям брат, може да набие пича, ако той й изневерил или я е ударил. Такава е по-голямата част от нашата култура.

Когато един мъж скъса с жена? Ами, той наистина не получава много емоционална подкрепа. Дори сред приятели, намирането на такъв вид съвместна подкрепа е рядко явление. Зависи от кръговете ви, но като цяло е рядкост.
Повечето момчета няма да направят много за изоставения си приятел, освен да предложат бира и да се опитат да слушат.

4. Понякога раздялата може да е разкрила нещо за мъжа, което той не иска да приеме
Раздялата има начин да разкрие нещо за нас самите, пред което не искаме да се изправяме, особено ако ние сме захвърлените. Мъжете често не вярват на партньорите си, когато казват, че са нещастни, докато не стане твърде късно.

Когато нещата станат реални за тях, това ги принуждава да почувстват последствията от действията си.

Колкото и лошо да звучи, жените са възпитани да виждат себе си като частично виновни за повечето от взаимодействията си.
Много мъже, от друга страна, са отгледани да заемат отбранителна позиция, когато нещо е по тяхна вина. Да имаш някого, когото да обвиняваш или да можеш да кажеш, че е станало „изведнъж“, е много по-лесно.

5. На повечето мъже им отнема малко повече време, за да осъзнаят какво са загубили
Немалко господа приключват връзки с идеята да намерят нещо по-млади жени, които нямат изисквания към тях и които със сигурност не са готови за семейство. С две думи, да са на една вълна. Но какво се случва, когато след време тези мъже почнат да пълзят отново пред прага на бившата си половинка? На мен преди няколко години ми се случи именно такова нещо. Трябваше ми време да се съвзема първоначално, но когато той потропа отново на вратата ми, вече не беше останало дори съжаление към него.

Той го имаше в изобилие. Беше осъзнал какво е загубил, до степен на обсебеност. Нещо, което със сигурност вредеше на социалния му живот и на бъдещите връзки.

6. Не учим мъжете кои са здравословните начини да се справят с живота
Обществото и родителите не дават на мъжете добри ресурси, когато става въпрос за справяне с депресия, справяне с отхвърляне или усвояване на подходящи социални умения.

Социалните умения, маниерите и сътрудничеството са силно подчертани при възпитанието на момичетата. Но при момчетата? Склонни сме да наблягаме на това да са твърди и агресивни. Те са научени, че яростта, битката и самохвалството са начинът да се случват нещата.

Но мъжете не са роботи, а хора. Те ще се разстроят, когато бъдат отхвърлени, захвърлени или малтретирани. Те могат да получат травма от срещи. Те могат да нападнат, защото се чувстват уплашени или изгубени.

Какво се случва, когато човек не знае как да се справи с ролята си в живота? Какво се случва, когато човек не знае как да се справи с картите, които са му раздадени? Лоши неща.
Тъй като момчетата рядко се възпитават как да реагират по здравословни начини, в крайна сметка се превръщат в мъже, които са ядосани, огорчени, пристрастени и депресирани.

Без подходящи механизми за справяне мъжете ще страдат по-дълго. И за повече.
Така че може би е време да започнем да наблягаме на ролята на грижата за себе си и възстановяването от раздялата при мъжете. Това ще бъде по-здрав свят за всички.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X