Напишете дума/думи за търсене

5 причини защо мъжете трябва да празнуват Деня на женския оргазъм, който е днес

„Един оргазъм на ден държи доктора далеч мен”

Отбележете в календара датата 31 юли. Днес се отбелязва Международния ден на женския оргазъм. Това се случва благодарение на Бразилия, която започна традицията през 2007 г.
Адвокатът Ариматея Дантас предлага закон в североизточна Бразилия, според който мъжете трябва да дават на жените си оргазъм. Международният ден на женския оргазъм е създаден след като Дантас осъзнава, че не е доставил достатъчно удоволствие на жена си.

За да изплати този „сексуален дълг“, той обявява 8 август за ден на женския оргазъм в Бразилия, за да повиши осведомеността относно женската сексуалност и правото на дамите на сексуално удовлетворение. Немалко страни последваха примера му, като множество европейски държави предпочетоха датата 31 юли за тяхната версия на бразилската традиция.

В Бразилия и повечето страни липсата на сексуален интерес и неспособността за оргазъм са най-често срещаните сексуални проблеми при жените. Поради тази причина Дантас създава закона, за да принуди обществеността да обсъжда проблемите на женската сексуалност, така че дамите да могат да достигат по-често кулминация.

Според проучване, проведено от Факултета по медицина на университета в Сао Пауло, 55,6% от жените в Бразилия не могат често да достигат кулминация. За разлика от тях, 4,9% от бразилските мъже смятат, че им е трудно да постигнат оргазъм по време на секс. Национално проучване разкрива, че 20% от жените в тази страна отговарят, че сексът е „източник на удоволствие и удовлетворение“.

Жените са на първо място
Докато стереотипите за силно сексуални, свободни и хедонистични жени в Бразилия продължават да съществуват, това е далеч от реалността за повечето местни жени. В статията си „Сексуалните митове и реалности в Бразилия“ изследователката Жаклин
Брендлър заявява, че ниското сексуално желание е най-честият сексуален проблем, засягащ бразилките. Междувременно все още се очаква традиционните роли на половете да се спазват в културата на мачизма в страната.

Неравенството в оргазма е реалност, особено в култури, които обезценяват женското удоволствие и гледат на нежния пол повече като на продължение на мъжа или като на инструмент на негово разположение. За да се сложи край на това несъответствие, денят има за цел да насърчи мъжете и жените да научат повече за женското тяло и правото на жените на плътска кулминация.

Въпреки че всеки ден е ден за женски оргазъм, страхотно е, че има специален ден, който да помогне на жените да достигнат „Голямото О“.

Пет причини, поради които всички трябва да празнуваме Международния ден на женския оргазъм

1. Повишава осведомеността за женската сексуалност
Ниското желание е най-честият сексуален проблем при жените, особено тези, които са в дългосрочни връзки.

2. Насърчава мъжете да дават приоритет на женското удоволствие
Всеки мъж трябва да знае как да угоди на една жена, докато тя е наистина задоволена. Това включва разбиране на нейната анатомия, така че крайно време е да се научите къде е клиторът, момчета!

3. Помага на жените да разберат по-добре телата си
Всяка жена заслужава да изпита олицетворението на удоволствието и да прегърне собствената си сексуалност. Всичко това е част от това да обичаш себе си.

4. Може да помогне да се сложи край на прекъсването на оргазма
Според американско проучване 95% от мъжете стигат до кулминация често при интимна близост, в сравнение с 65% от жените.

5. Жените могат да научат нови техники за постигане на по-добър оргазъм
Куняза е ефективна техника за предизвикване на женски климакс, при която 90% от жените в Руанда съобщават мокри оргазми с течение на времето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X