Напишете дума/думи за търсене

Как да се насладим на терасата си през есента и зимата

Да имате тераса у дома, е истински лукс, но да може да й се наслаждавате през есента и зимата е нещо, за което всеки мечтае. Само си представете как прекарвате свободното си време в удобен стол и четете любимата си книга, докато се чувствате уютно и топло. Прекрасно, нали?

Есента е преходният сезон към зимата, така че температурата започва да пада. Това обаче не трябва да е причина да спрете да използвате балкона на жилището си. Студеното време също може да бъде великолепно и с необходимите аксесоари във вашето външно пространство може да се насладите на този сезон без никакви проблеми.

Изберете идеалния материал за вашите мебели

Всичко започва с материала на мебелите ви за тераса. Освен комфорта, трябва да гарантирате, че е устойчив на климатични промени, не само през есента и зимата, но и през другите сезони на годината. С течение на времето и с излагане на слънце, влажност и дъжд, някои материали могат да се напукат или да станат чупливи и повредени. Имайки това предвид, трябва да изберете мебели, изработени от стомана или PVC конструкции.

Първоначалната цена може да не е най-ниската, но ще ви предложи качество и издръжливост.

Облечете мебелите

Устойчивите на климатични промени материали може да се усещат и изглеждат студени при ниски температури. Затова предлагаме да ги покриете с текстил като възглавнички и одеяла. Тези декоративни елементи са нещо повече от добър външен вид. Те ще направят балкона уютна зона, в която вие и вашите гости ще се чувствате комфортно и топли. За да допълните декора, може да използвате килими и няколко свещи, стига размерите на пространството да позволят безопасното използване им свещи.

Изолирайте терасата
Това може да бъде една от най-добрите идеи, които може да ви хрумнат, когато става въпрос за адаптиране на балкона за есен и зима. Може да използвате елегантни алтернативи като неподвижни врати, винилови паравани или завеси.

Освен че отблъскват студените течения, те осигуряват уединение и дори може да ги украсите с растения, за да придадете на терасата си повече топлина.

Не пренебрегвайте осветлението
През есента и зимата условията на осветление са по-променливи и оскъдни в сравнение с останалите сезони на годината. Затова е чудесна идея да помислите да използвате някои допълнителни опции за осветление. Това наистина ще помогне да направите вашата тераса привлекателно и топло място. Има различни опции, включително светлинни гирлянди или леки завеси, които и осигуряват невероятна винтидж атмосфера.

Ако обаче искате да използвате това пространство за дейности като четене, тогава поканете на терасата повече светлина с LED фенери. Ако имате маси, използвайте свещи или лампи и изберете най-доброто осветление, за да отговаря на предпочитаната от вас дейност.

Инсталирайте източници на топлина
Без съмнение, най-неудобната част от използването на вашата тераса през есента или зимата е студът. За да отстраните този проблем, може да инсталирате източник на топлина като външна печка или газова гъба. Тези елементи са елегантни, изискани и семпли. Освен това те могат да бъдат полезни и през други сезони, като се има предвид, че температурите могат да варират по всяко време на деня, дори през лятото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X