Напишете дума/думи за търсене

5 начина да украсим затворените балкони

Остъкляването на балкона може да го превърне в продължение на интериора на вашия дом и да осигури допълнително жилищно пространство.

Той може да се превърне в друга стая и има много предназначения в зависимост от нашите нужди и намерения. Може да се използва като място за отдих, за срещи, за свободното време, за дейности, като кът за четене или дори за фитнес. Като заградите балкона си, ще спечелите
ценни квадратни метри, които често липсват в апартамента.

Затворени балкони: размери и пространственост
Като цяло балконите на градските апартаменти са доста тесни и малки и тяхното използване и функционалност са доста ограничени. Обикновено са по-дълги, отколкото широки.

Пет начина за декориране на затворени балкони
След като сте взели решението да затворите балкона си, е време да прецените различните декоративни възможности.

1. Стъклото, което обгражда балкона ви, може да бъде направено от умно стъкло. Това остъкляване осигурява климатичен контрол и формула за пълно покриване на пространството, като го предпазва от лошо време.

2. Местата за сядане трябва да бъдат подредени така, че да не заемат много място. Тя трябва да бъде поставени до стените, така че да може да настаните гостите си, без да пречи на преминаването. Може да пробвате с малък диван от едната страна, пуф или дори няколко стола до малка маса.

3. Помислете за възможността да имате една или няколко опори като маса или рафт, който се пуска и прибира към стената. По този начин може да се насладите на закуска или обяд, докато се наслаждавате на гледката.

4. Уникална особеност би било поставянето на малка камина от едната страна на заграждението. Не заема много място и ще ви помогне да осигурите топлина.


5. Растенията са основен ресурс.
Стръкче зелено ще подхожда на всеки интериор, ще пречисти въздуха и ще помогне за освежаване на жилищната среда. Растенията могат да оцелеят перфектно благодарение на цялата естествена светлина, която ще получават през целия ден.

Видове осветление за закрити балкони
Затвореният балкон получава естествена светлина през по-голямата част от деня. Въпреки това ще искате да го използвате и в късните следобеди и вечери.

Може да поставите лампа в центъра на балкона или да използвате пространството за работа или по-функционални дейности, които изискват електричество.

В случай че искате да го превърнете в място за отдих или читалня, лампа до дивана или стола ще ви помогне да виждате какво правите. Меко осветеното пространство ще създаде комфорт и ще гарантира, че тази зона е предназначена за отдих.

Щорите са жизненоважни за затворения балкон. С тях може да филтрирате светлината или да избегнете получаването на пряка слънчева светлина, особено през дневните часове, за да не се прегрява пространството.
Избягвайте непрозрачни щори, защото въпреки че пропускат светлината, ще искате да регулирате светлината, както желаете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X