Напишете дума/думи за търсене

Как да почистим щорите, без да ги сваляме

Ако има нещо наистина досадно в домашното почистване, това са щорите. Особено ако трябва да ги свалим, за да ги изчистим, и после отново да ги монтираме.
Не е толкова лесно, колкото почистването на завесите, които също трябва да бъдат свалени, но след това отиват директно в пералнята. Добрата новина е, че е възможно да направите цялостно почистване на щорите си, без да се налага да ги сваляте.

Първо отворете щорите и премахнете праха, събран между тях, с помощта на пръчка за прах или голяма микрофибърна кърпа.
След това използвайте тънкия накрайник на прахосмукачката, за да премахнете праха, който се е натрупал върху другите компоненти на щорите.
Следващата ви стъпка ще зависи от вида на материала, от който са направени щорите ви. Ако щорите ви са изработени от алуминий, винил или изкуствено дърво, те може да бъдат измити със смес от нежен антибактериален сапун и вода. Потопете кърпа във водата и избършете лента по лента целите щори, започвайки отгоре и работейки надолу. Ако имате сенници или щори от плат, трябва да избягвате да ги перете. Може да действате локално с някакъв разтвор против петна – само там, където има нужда. Никога не използвайте вода за почистване на щори от дърво. Вместо това редовно ги почиствайте със суха кърпа или прахосмукачка.

Последната стъпка при почистването на щорите са теглещите струни, тъй като те лесно може да бъдат съсипани от прах, мръсотия и слънце. Потопете бяла кърпа в смес от топла вода и безопасен за почистване разтвор и с нея минете по целите струни, като си движите надолу.

Вижте как да измиете прозорците бързо и ефективно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X