Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които да слагаме в миялната винаги, когато има място

Често затваряме миялната машина полупразна и това си е хабене на ресурс, при това ежедневен. Има неща в кухнята и домакинството, които, от своя страна, се нуждаят от по-честа дезинфекция, а ние го правим рядко. Тези 5 неща може да уплътнят работата на миялната.

1. Стъкленият диск на микровълновата

Микровълновата се цапа лесно и стъкленият диск, върху който претопляте, рядко е без остатъци от храна. Всеки път, когато има място, го пускайте в миялната, сякаш е чиния.

2. Цедка за мивка

Вашата цедка от мивката вижда всеки ден какво ли не, но най-вече остатъци от храна и мръсна вода. Хубаво я изчистете от цели парчета и я слагайте да се мие с чиниите и приборите всеки ден или поне през ден.

3. Поставка за сушене на съдове

Ако стойката, върху която сушите съдовете, е дървена, няма как да стане, разбира се. Но пластмасовите, които са пригодени за това, както и металните, могат да получат необходимата дезинфекция при всяко по-свободно завъртане на миялната.

4. Поставката за прибори

По същия начин като поставката за сушене на чинии тази, в която стоят приборите ви, има нужда от по-често измиване. Също така не забравяйте да слагате и лъжицата, която ползвате като поставка за лъжиците за готвене.

5. Купа с оцет

Твърдата вода може да направи вашите съдове да изглеждат мътни или мръсни, дори и след като са минали през съдомиялната машина. Но малко оцет в купичка, поставен в горния багажник на вашата съдомиялна, може да помогне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X