Напишете дума/думи за търсене

Идеи за кухненски остров (галерия)

Кухненският остров не е подходящ за всеки дом, защото наличието му зависи основно от площта на зоната. Но ако все пак тя е достатъчно, подобен елемент би могъл да има практична роля или да е декоративен елемент.

В повечето случаи островът е мястото, на което се разполага кухненската мивка, като върху плота остава площ за работа и за хранене. Ако това е вариантът, който най-много ви допада, трябва да предвидите място за сядане, т.е. за удобно разполагане на краката. При обособяването му като функционално пространство трябва да се има предвид, че височината на плота се препоръчва да е 91,5 см. В противен случай няма да е удобен за работа. Това означава, че столовете към кътчето за хранене също трябва да са подбрани правилно. Оптималното разстояние между седалката и плота е 25,4 см.

Ако обаче островът ще бъде използван само за хранене, вариантите са два - бар плот или обикновена маса. И все пак за да не се превърне в обикновена трапезарна маса, е добре да се предвиди място за съхранение. Дали това ще са затворени шкафове или открити рафтове е въпрос на вкус. Материалът също не се ограничава от строги правила, но е важно да се знае, че плотът трябва да е достатъчно устойчив на температурни и механични увреждания. Ето 14 идеи.

Снимки domomator.pl, airesrenovados.wordpress.com, hgtv.com, nha-hiendai.com, onekindesign.com, onekindesign.com, decorablog.comstyleathome.com, visitedeco.com
Снимки domomator.pl, airesrenovados.wordpress.com, hgtv.com, nha-hiendai.com, onekindesign.com, onekindesign.com, decorablog.comstyleathome.com, visitedeco.com
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X