Напишете дума/думи за търсене

Идеи за боксониерата

Много хора по света са принудени да живеят под наем, като понякога са готови да наемат дори само стая, стига местоположението й да е удобно. Такава квартира в центъра на Москва е избрала млада жена, която с одобрение на собственика е предприела големи промени. Резултатът - разпределението и използваните многофункционални мебели правят така, че площта от едва 12 кв. м да се превърне в симпатично персонализирано пространство.

За разлика от повечето жилища на малка площ в това няма висок таван, под който на второ ниво да се сложи спалнята, а останалото пространство да се използва за дневна, кухня и баня. И все пак разлика в нивата има. На по-високото е повдигната зоната, в която са санитарният възел и кухненският бокс. Целта е била под нея да се отвори място за спалнята. Денем тя се прибира наполовина под платформата и служи за диван, вечер се изтегля и е с размер като за двама.

В тази по-ниска част от минижилището плътно до стената има бели шкафове. Ниската и висока зона са разделени от друга група шкафове. Те са с по две лица - към дневната и към кухненския бокс. Заради малкото пространство мивката на банята е изнесена извън нея и на практика е до тази на кухнята. Между двете има дизайнерска преграда. Двете стъпала, по които се преодоляват двете нива, представляват голям вграден шкаф.

Снимки kvartirastudia.ru

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X