Напишете дума/думи за търсене

Как бързо да измием прозорците с тези 5 съвета

Почистването на прозорци винаги отнема много време и труд.

Освен това резултатите невинаги отговарят на очакванията.
Как да избегнем ненужните усилия и бързо да почистим прозорците до блясък? Тези 5 прости съвета ще ни помогнат за това.

Всички знаем, че с обикновен трапезен оцет много икономично е ефикасно може да измием прозорците. Оцетът е натурален продукт, което означава, че няма да предизвика алергична реакция, за разлика от домакинските химикали.
За да почистите прозорците, трябва да разредите оцет в гореща вода в съотношение 1:3 (или 5, ако искате да получите разтвор с по-ниска концентрация). За по-приятна миризма може да добавите няколко капки лимонов сок към разтвора. Достатъчно е да навлажните повърхността с течността и да избършете с мека кърпа или вестник.

Какви инструменти да използвате

Най-евтиният вариант е да измиете прозорците с вестници, тъй като те осигуряват перфектна чистота, не надраскват повърхността и оставят защитен филм върху нея, което ще попречи на прозорците да се замърсят бързо.

Обикновената гъба също е идеална за измиване, с нейна помощ е лесно да премахнете останалия почистващ препарат. Друга опция са филтрите за кафе, те са толкова универсални, колкото и вестниците.

Как правилно да почистите прозорците - хоризонтално или вертикално

Трябва да измиете външната страна на прозореца вертикално, а отвътре хоризонтално.

Мийте прозорците при облачно време

Тайната е, че ако миете прозорците в слънчев ден, ярките лъчи ще помогнат на пяната от почистващия препарат да изсъхне бързо и по стъклото ще се появят грозни петна.

Как да премахнете упоритите замърсявания

Ако не сте мили прозорците от няколко месеца, за да премахнете мръсотията, първо почистете с влажна пореста гъба отгоре надолу. След това почистете повърхността с кърпа от микрофибър, но без мъх.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X