Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем петната от любимите вещи - втора част

Петна по дрехите или домашния текстил, драскотини по любимите обувки, заяждащ цип са обичайни проблеми, с които всеки се е сблъсквал. Понякога времето за реакция е ограничено, друг път няма подходящи материали, с които проблемът да бъде решен. Тогава на помощ идват подръчните средства.

Мръсни велурени обувки

При липса на специална четка добра работа върши пилата за нокти. С нейна помощ нечистотиите се отстраняват лесно, а велурът изглежда като нов. Пилата обаче не трябва да е метална.

Петна от влага на кожени обувки

Натъркайте с помощта на мека четка за зъби мястото с малко оцет.

Драскотина на лачена обувка

Може да се поправи, ако на мястото се нанесе вазелин с помощта на клечка за уши.

Поизносени кожени обувки

Те са ви любими, но вече не са толкова блестящи като преди. Все пак временно решение има и то е в нанасянето на овлажняващ крем или лосион и хубавото му втриване.

Поизносени лачени обувки

Блясъкът им за една вечер може да се върне с помощта на средство за миене на прозорци и огледала. Напръскайте леко обувките и ги изтъркайте с много мек парцал.

И още...

Бримка

Това е една от най-вбесяващата дамите ситуации. Начинът да се спре разрастването на бримката е намазването й в двата края с безцветен лак.

Разхлабени винтчета на очилата

Ако нямате под ръка отвертка, но безцветният лак за нокти е наблизо, с негова помощ винтчето може да се закрепи.

Падащо копче

Ако то виси буквално на един конец, на помощ също идва безцветният лак. Със съвсем мъничко от него ще закрепите копчето, докато се доберете до дома.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X